Housemarket (IKEA): Δημόσια προσφορά ομολόγων για άντληση 15-40 εκατ. ευρώ

Σε δημόσια προσφορά ομολόγων με στόχο την συγκέντρωση 15-40 εκατ. ευρώ, προχωρά η Housemarket (IKEA) του ομίλου Fourlis, με έκδοση 40 εκατ. κοινών ανώνυμων ομολογιών με ονομαστική αξία και τιμή διάθεσης 1 ευρώ. Το ετήσιο επιτόκιο διαμορφώνεται στο 5%, με τριμηνιαία καταβολή τόκων και διάρκεια 5 έτη.

Η προσφορά γίνεται μέσω της

υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών του Χ.Α. και κάθε επενδυτής μπορεί να εγγράφεται και να υποβάλλει δήλωση βουλήσεως συμμετοχής για 1.000 τουλάχιστον προσφερόμενες Ομολογίες ή για ακέραιο αριθμό Ομολογιών πλέον των χιλίων (δηλαδή για 1.001, 1.002, 1.003 κλπ Ομολογίες).

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της έκδοσης, εάν η εταιρεία δεν καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό των 15 εκατ.ευρώ, η έκδοση θα ματαιωθεί.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την επικείμενη έκδοση του ομολογιακού δανείου θα χρησιμοποιηθούν από την εταιρεία, σταδιακά έως και το 2020, για μείωση δανεισμού, για κεφάλαιο κίνησης και για επενδύσεις που αφορούν το κέντρο διανομής και αποθήκευσης της εταιρείας και τις απαιτούμενες ανάγκες βελτίωσης των καταστημάτων του δικτύου.

Keywords
Τυχαία Θέματα