Τραπεζικό sell off «οδηγεί» σε χαμηλό ενός μήνα την Ευρώπη - «Βουτιά» 7% για την DB

Σε χαμηλό ενός μήνα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με «οδηγό» το sell off στις τραπεζικές μετοχές και ειδικότερα τη μετοχή της Deutsche bank που καταγράφει «βουτιά» 6,6% μετά την πρόταση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης να πληρώσει η τράπεζα 14 δισ. δολ.

ως συμβιβασμό για τις χρόνιες δικαστικές διαμάχες στις ΗΠΑ.

Η γερμανική τράπεζα ενεργοποίησε ρευστοποιήσεις και στον υπόλοιπο ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, με αποτέλεσμα, η Royal Bank of Scotland Group Plc και η Credit Suisse Group AG να υποχωρούν 4%.

Η μετοχή της ιταλικής Monte Dei Paschi ανεστάλη από τη διαπραγμάτευση μετά από πτώση 7,3%.

Ο τραπεζικός δείκτης έχει υποχωρήσει κατά 23% από την αρχή του έτους.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 υποχωρεί 0,3%, ο οποίος καταγράφει τη δεύτερη εβδομάδα απωλειών. Το sell off πυροδότησε η διστακτικότητα της ΕΚΤ να επεκτείνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ενώ αρνητικά επηρεάσαν και οι δηλώσεις αξιωματούχων της Fed ότι μια αύξηση των επιτοκίων άμεσα είναι δικαιολογημένη.

Ο όγκος συναλλαγών είναι σήμερα αυξημένος κατά 40% σε σχέση με τον κινητό μέσο όρο 30 ημερών.

Ο FTSE 100 υποχωρεί 0,18% στις 6.718 μονάδες, ο DAX καταγράφει πτώση 0,5% στις 10.381 μονάδες, ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,53% στις 4.350 μονάδες, ο IBEX υποχωρεί κατά 0,7% στις 8.663 μονάδες και ο FTSE MIB κινείται με πτώση 1,33% στις 16.375 μονάδες.

Στις άλλες μετοχές, η Fiat Chrysler Automobiles υποχωρεί κατά 1,8% μετά την ανακοίνωση ότι η αυτοκινητοβιομηχανία ανακαλεί περίπου 1,4 δισ. οχήματα στις ΗΠΑ. Κέρδη 4,1% για την βρετανική SVG Capital Plc.

Keywords
Τυχαία Θέματα