H πραγματική τιμή του πετρελαίου είναι ακόμα χαμηλότερη (BINTEO)

Οι τιμές του πετρελαίου στις οθόνες των επενδυτών βρίσκονται σε χαμηλό δεκαετίας, αλλά στην πραγματικότητα η πτώση είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Τα ΣΜΕ του WTI έπεσαν κάτω από τα 30 δολ./βαρέλι την Τρίτη για πρώτη φορά από το 2003. Τα πραγματικά βαρέλια σαουδαραβικού αργού που αποστέλλονται στην Ασία είναι ακόμη φθηνότερα στα 26 δολ./βαρέλι,

το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και 14 χρόνια.

Σύμφωνα με τον Adair Turner, ιδρυτή του Institute for New Economic Thinking, η πτώση των τιμών σηματοδοτεί πως το ράλι του δανεισμού στην Κίνα αποσυντίθεται.

Η πτώση της επενδυτικής τάσης και της βιομηχανίας κατασκευών στην Κίνα, τη μεγαλύτερη καταναλωτή ενέργειας στον κόσμο "προωθεί τις αποπληθωριστικές τάσεις παγκοσμίως, και κάτι τέτοιο είναι ένα σημαντικό μέρος του προβλήματος και της κατάρρευσης της τιμής του πετρελαίου", σύμφωνα με δηλώσεις του Turner στο Βloomberg TV.

Oι τιμές του σαουδαραβικού αργού θα ήταν 17 δολ./βαρέλι εάν συγκρίνονταν με τα επίπεδα του δολαρίου το 1998, το έτος όπου το πετρέλαιο έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο μετά τη δεκαετία του '80.

Keywords
Τυχαία Θέματα