Σε χαμηλό 11 μηνών η βρετανική λίρα λίγο πριν τις αποφάσεις της BoE

Σε χαμηλό 11 μηνών υποχώρησε η ισοτιμία της βρετανικής λίρας έναντι του ευρώ, λίγο πριν ανακοινώσει η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας τα σχέδιά της για τα επιτόκια.

Συγκεκριμένα, το ευρώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας κατά 0,5% στις 0,7581 πένες, ενώ έναντι του δολαρίου το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί κατά 0,3% στα 1,4383.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η λίρα σημείωσε διήμερη πτώση και έναντι του δολαρίου έχοντας υποχωρήσει στο χαμηλότερο

επίπεδο από τον Ιούνιο 2010 στις 12 Ιανουαρίου.

Τα πρόσφατα στοιχεία για την βρετανική οικονομία έδειξαν πως η βιομηχανική παραγωγή της χώρας μειώθηκε το Νοέμβριο στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών, η μεταποιητική παραγωγή εμφάνισε επίσης υποχώρησε απρόσμενα, ενώ η ανάπτυξη του κλάδου των υπηρεσιών συρρικνώθηκε περισσότερο σε σχέση με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων το Δεκέμβριο.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της BoE παρατηρούν στενά την αδυναμία της οικονομίας εν μέσω των ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη μετά και την αδυναμία που παρουσιάζει η κινεζική οικονομία.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση της BoE στις 10 Δεκεμβρίου, το επιτόκιο διατηρήθηκε αμετάβλητο στο ιστορικό χαμηλό του 0,5%, όπου και παραμένει από τον Μάρτιο του 2009. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg σε 45 οικονομολόγους και σήμερα το επιτόκιο θα διατηρηθεί αμετάβλητο.

Keywords
Τυχαία Θέματα