Νέο deal Ericsson - Huawei για την ανταλλαγή τεχνολογίας και πατέντων

Σε νέα... σύσφιξη των σχέσεων προχωρούν οι κατασκευάστριες εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών, Ericsson και Huawei Technologies, οι οποίες συμφώνησαν να επεκτείνουν τη συμφωνία τους στην ανταλλαγή πατέντων και τεχνολογιών.

Σύμφωνα με το MarketWatch, στο πλαίσιο της ανανεωμένης συμφωνίας, η Huawei θα πληρώνει από το τρέχον έτος δικαιώματα στην Ericsson

βάσει των πωλήσεών της, ωστόσο, οι δύο εταιρίες δεν προχώρησαν σε άλλες λεπτομέρειες, αναφέροντας ότι αυτές είναι απόρρητες.

Η Ericsson εξακολουθεί να αναμένει έσοδα από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, μεταξύ 13 και 14 δισ. σουηδικών κορωνών (1,52 δισ. δολάρια) για το 2015, από 9,9 δισ. κορώνες το 2014. Όπως τόνισε, επενδύει περίπου 30 δισ. κορώνες το χρόνο σε έρευνα και ανάπτυξη.

Μόλις πριν τα Χριστούγεννα, η Ericsson κατάφερε να βάλει τέλος σε μια διαμάχη με την Apple που κράτησε σχεδόν ένα χρόνο, με μια συμφωνία βάσει της οποίας η Apple θα πληρώσει στην Ericsson ένα άγνωστο χρηματικό ποσό για μια υπόθεση που αφορά σε πατέντες, καθώς και δικαιώματα για πάνω από επτά χρόνια. Νωρίτερα το 2015, η εταιρία έφτασε και σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Samsung.

Keywords
Τυχαία Θέματα