H κινεζική οικονομία φαίνεται να αναπτύσσεται ταχύτερα

Γρηγορότερη ανάπτυξη από το αναμενόμενο παρουσιάζει η κινεζική οικονομία το μήνα Απρίλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με ορισμένους από τους βασικούς δείκτες της χώρας, σύμφωνα με το Bloomberg.

Συγκεκριμένα, τέσσερις δείκτες παρουσιάστηκαν αισθητά βελτιωμένοι τον μήνα Απρίλιο, ενώ οι υπο-δείκτες για την απασχόληση έδειξαν ισχυρότερη ζήτηση για τους εργαζόμενους. Παρόλα αυτά, οι εταιρείες εξακολουθούν να διστάζουν να επενδύσουν στην χώρα.

Η βιομηχανική παραγωγή, οι νέες πιστώσεις, τα στοιχεία του πάγιου

ενεργητικού και οι λιανικές πωλήσεις ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων το Μάρτιο, ενώ για το α' τρίμηνο οι προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη κάνουν λόγο για την πιο αργή ανάπτυξη από το 2009. Τα σημάδια πως η οικονομία της Κίνας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται υπάρχουν και το β' τρίμηνο, κάτι που μπορεί να φέρει αλλαγές στην νομισματική πολιτική.

Οι οικονομολόγοι θεωρούν τώρα ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας κρατάει μια στάση αναμονής ως προς τα επιτόκια, αφήνοντας το βασικό επιτόκιο δανεισμού ενός έτους σε ιστορικό χαμηλό, στο 4,35% μέχρι το γ' τρίμηνο, πριν μειωθεί σε 4,1% κατά το δ τρίμηνο, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Bloomberg από 15 έως 20 Απριλίου.

Δύο δείκτες που δημοσιεύθηκαν από την China Academy of New Supply-side Economics παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι για δεύτερο μήνα. Ο μεταποιητικός δείκτης Minxin αυξήθηκε στο 46,9, στο υψηλότερο σημείο σε ένα χρόνο, ενώ ο μετρητής μη μεταποίησης αυξήθηκε στις 44,2 από 40,1 τον Μάρτιο.

Οι μετρητές βασίζονται σε έρευνεςπάνω από 4.000 εταιρείες από την τράπεζα Minsheng και την China Academy.

«Υπάρχει ήδη μια θετική τάση για οικονομική ανάπτυξη μέχρι στιγμής» επισήμανε ο Διευθυντής της Ακαδημίας του Πεκίνου Jia Kang. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να έχουν μια σχετικά συντηρητική πρόβλεψη, και προσβλέπουμε σε περισσότερα μέτρα για την ενίσχυση της ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα