H απειλή του Brexit τρομάζει τους Βρετανούς ανά την ΕΕ

Για τους Βρετανούς που ζουν στη Γαλλία, η υπομονή στερεύει.

Η Louise Garavaglia,η οποία ζει στη Γαλλία εδώ και 20 χρόνια, προσπαθεί να αποκτήσει γαλλικό διαβατήριο πριν το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου στη Βρετανία για το Brexit.

Δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Για τον Paul Johnson-Ferguson, οικονομικό σύμβουλο στο Παρίσι, προχωρά στη μετάφραση των πιστοποιητικών γεννήσεων έτσι ώστε να προχωρήσει σε αίτηση για γαλλική υπηκοότητα.

Με λιγότερους από δύο μήνες να απομένουν για το δημοψήφισμα του Brexit, περίπου 1,2 εκατ. Βρετανοί οι οποίοι ζουν και εργάζονται στις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ ανησυχούν για το τί μπορεί να σημαίνει μία τέτοια έξοδος. Πολλοί εξ αυτών προσπαθούν να σιγουρευτούν πως δεν θα χρειαστεί να κάνουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής στις ζωές τους.

Η Garavaglia, η οποία ανησυχεί πως δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στο Παρίσι μετά από τις διακοπές της στο εξωτερικό, πως δεν θα μπορεί να ταξιδεύει συνεχώς μεταξύ Γαλλίας-Αγγλίας, ή να συνεχίσει να δρα ως νομικός αντιπρόσωπος της εταιρείας της, πέρασε το προαπαιτούμενο τεστ γαλλικής γλώσσας τον Φεβρουάριο. Τώρα έχει καταπιαστεί με την συγκέντρωση των χαρτιών που χρειάζεται, για να τα μεταφράσει στη γαλλική.

Παράλληλα, για πολλούς συνταξιούχους Βρετανούς οι οποίοι μένουν σε χώρες-μέλη της ΕΕ εδώ και πολλά χρόνια, πολλά πρόκειται να κριθούν.

Ο Βrian Cave, 83 ετών, πήρε την γυναίκα του και μετακόμισε στο Gourdon στη νότια Γαλλία πριν από 18 χρόνια. Οι συνταξιούχοι που ζουν στην ΕΕ μπορεί να χάσουν όλη την ιατρική τους κάλυψη, αλλά μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι και με το πάγωμα των συντάξεών τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα