Der Spiegel: Ο χρόνος για την Ελλάδα εξαντλείται – Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις

«Οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες και ο χρόνος εξαντλείται» αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel σε δημοσίευμά του με τίτλο «Η Αθήνα προσφέρει παραχωρήσεις προς τους πιστωτές».

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για τα νέα μέτρα λιτότητας – «ρεζέρβα» ύψους 3 δισ. ευρώ που προτείνουν οι δανειστές.

Το Spiegel διευκρινίζει ότι πρόκειται

για έκτακτα μέτρα που αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή μόνο στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν κατορθώσει να πετύχει τους στόχους.

Προειδοποιεί δε ότι «χωρίς συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές θα σταματήσει η ροή χρημάτων στα ελληνικά ταμεία. Η Ελλάδα χρειάζεται να εκταμιεύσει 5,4 δισ. ευρώ». Προσθέτει δε: «Ο χρόνος εξαντλείται: Τον Ιούλιο η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εξυπηρετήσει δισ.. ευρώ χρεών» προειδοποιεί το Der Spiegel.

Όπως αναφέρει επίσης, η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για τα επιπλέον μέτρα θα εξαρτηθεί από το συνολικό πακέτο, το οποίο θα περιλαμβάνει και την ελάφρυνση του χρέους. «Η ελληνική κυβέρνηση με τις προτάσεις της, είναι προφανές ότι θέλει να φέρει κινητικότητα στις διαπραγματεύσεις» προσθέτει. «Ένα θετικό αποτέλεσμα (των διαπραγματεύσεων) συνιστά προαπαιτούμενο για τις μετέπειτα συζητήσεις για την απομείωση του χρέους» τονίζεται στο άρθρο, υπενθυμίζοντας τη στάση του ΔΝΤ υπέρ της ελάφρυνσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα