Goldman Sachs: Στα $22 εκατ. οι αποδοχές του επικεφαλής

Κατά 27% μειώθηκαν οι συνολικές αποδοχές του Lloyd Blankfein, επικεφαλής της Goldman Sachs το 2016, φθάνοντας, πάντως, στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 22 εκατ. δολαρίων.

Ο επικεφαλής έλαβε μετοχές αξίας 16 εκατ. δολαρίων και μπόνους σε μετρητά ύψους τεσσάρων εκατ. δολαρίων, ενώ ο ετήσιος μισθός του φθάνει στα δύο εκατ. δολάρια, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τον αμερικανικό χρηματοπιστωτικό όμιλο.

Η Goldman Sachs

άλλαξε τον τρόπο υπολογισμού των αποδοχών των κορυφαίων στελεχών της το 2016, καθώς αρκετοί μέτοχοι είχαν παραπονεθεί ότι ήταν εξαιρετικά «περίπλοκος», παράλληλα υπήρξε αλλαγή και στον κανόνα αποδοχές ανάλογα με την παραγωγικότητα.

Ο Blankfein είναι ο τρίτος πιο καλοπληρωμένος εκ των επικεφαλής των έξι μεγαλύτερων αμερικανικών χρηματοοικονομικών ομίλων. Ο Jamie Dimon της JPMorgan Chase έλαβε το ποσό των 28 εκατ. δολαρίων, ο James Gorman της Morgan Stanley 22,5 εκατ. δολάρια, ο T. Moynihan της Bank of America 20 εκατ. δολάρια, ο Mike Corbat της Citigroup 15,5 εκατ. δολάρια και ο Tim Sloan της Wells Fargo το ποσό των 12,8 εκατ. δολαρίων.

Παράλληλα ο πρώην πρόεδρος της Goldman Sachs, Gary Cohn, ο οποίος εγκατέλειψε τη θέση του για να γίνει σύμβουλος του Ντ. Τραμπ, έλαβε συνολικές απολαβές 20 εκατ. δολαρίων το 2016, όπως και ο οικονομικός διευθυντής Harvey Schwartz.

Keywords
Τυχαία Θέματα