Gazprom: Μεταφέρει την έδρα της στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη μεταφέρει την έδρα της η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom, εγκαταλείποντας το εντυπωσιακό κτίριο που έχει στην Μόσχα, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti. Την ανακοίνωση έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ κατά την διάρκεια των εγκαινίων ενός αθλητικού συγκροτήματος με δύο πίστες πάγου στην συνοικία Νέφσκι της πόλης. Μάλιστα o ισχυρός άνδρας της Gazprom, αποκάλυψε ότι τα δύο

τρίτα της διοίκησης της εταιρείας ήδη εργάζονται στην Αγία Πετρούπολη, και πως τα σχέδια της εταιρείας στην πόλη είναι εξαιρετικά φιλόδοξα.

Ωστόσο, η μεταφορά της έδρας του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού στην 'Βενετία του Βορρά', όπως χαρακτηρίζουν συνήθως την Αγία Πετρούπολη οι ξεναγοί όταν παρουσιάζουν στους τουρίστες τα αξιοθέατα της, φαίνεται πως έχει την δική της σημειολογία, και δεν γίνεται καθόλου για τουριστικούς λόγους.

Την αποκάλυψε θα έλεγε κανείς νωρίτερα ο κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης Γκεόργκι Πολτάφτσενκο, όταν δήλωνε ότι η Αγία Πετρούπολη και η Gazprom δραστηριοποιούνται όσον αφορά την διαμόρφωση ενός κλάστερ (cluster) που θα ασχοληθεί με την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που βρίσκονται στην υφαλοκρηπίδα της Αρκτικής. Εκτός των άλλων, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο, ο αναπληρωτής Διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Αλεξάντρ Μεντβέντεφ, δεν απέκλεισε την δημιουργία ενός ενεργειακού κόμβου στην πόλη, που θα είναι ο πλέον διαθέσιμος στην Ευρώπη.

Στην Αγία Πετρούπολη άρχισε ήδη να κατασκευάζεται το δημόσιο-επιχειρηματικό κέντρο "Lachta Centr" πυρήνας του οποίου θα είναι η έδρα της "Gazprom neft" και των θυγατρικών της εταιρειών. Περισσότεροι από τους μίσους χώρους του τεράστιου αυτού κέντρου θα διατεθούν για να στεγάσουν, ένα επιστημονικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα συγκρότημα, το παιδικό κέντρο εκλαϊκευμένης επιστήμης, το πλανητάριο, διάφορους εκθεσιακούς χώρους, ένα ιατρικό κέντρο, ενώ το επιχειρηματικό κέντρο θα διαθέτει αίθουσα συνεδρίων, κινηματογράφο, αθλητικό κέντρο και διάφορους άλλους χώρους.Η κατασκευή του κέντρου προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί το 2018.

Η μεταφορά της έδρας της Gazprom, και τα φιλόδοξα σχέδια της, συνιστούν ασφαλώς μια πρωτοβουλία περαιτέρω αναβάθμισης του ρόλου που διαδραματίζει η ιστορική αυτή πόλη της Ρωσίας στην οικονομία της, η οποία φιλοξενεί εδώ και χρόνια τις εργασίες του γνωστού πλέον Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα