Ανοδικά οι ευρωαγορές – Πτώση 6% για PostNL

Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές ακολουθώντας – πιο συντηρητικά ωστόσο – το ράλι των διεθνών αγορών μετά την απρόσμενη αύξηση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 με οριακή άνοδο πριν λίγο 0,04%, με τους περισσότερους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες σε μεικτά πρόσημα.

Ο FTSE100 +0,19%, o DAX -0,03%, o CAC40 +0,19%, o IBEX35 +0,02%.

Ο κλάδος των πρώτων υλών σημειώνει υψηλές επιδόσεις με άνοδο άνω του 1%, μετά το άλμα 7% της τιμής σιδηρομεταλλεύματος

στην Κίνα, λόγω των φόβων για σοβαρές ελλείψεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η μετοχή της Arcelormittal με άνοδο 3%. Άνοδος άνω του 1% για Anglo American, BHP Billiton και Rio Tint.
Ο κλάδος των αυτοκινήτων με άνοδο επίσης, χάρη στα θετικά αποτελέσματα μεγάλων ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών. Η Toyota έκανε άλμα 2% μετά την αναβάθμιση του outlook για τα κέρδη.
Σε μεμονωμένες μετοχές, η ιταλική τράπεζα BPM έκανε άλμα 3,5% μετά τις αναφορές ότι ενδέχεται να κερδίσει ως και 1,1 δισ. ευρώ από την πώληση του βραχίονα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.
Ο ολλανδικός όμιλος PostNL έκανε βουτιά 6% μετά την ανακοίνωση ότι τα ετήσια κέρδη του μπορεί να είναι στα κατώτερα επίπεδα των προβλέψεων καθώς οι ρυθμιστικές αρχές ανακοίνωσαν ότι πρέπει να μοιραστεί το δίκτυο διανομής με άλλους διαχειριστές.
Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να επιβάλουν νέες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα λόγω της δοκιμής βαλλιστικών πυραύλων. Σύμφωνα με το Reuters, οι κυρώσεις μπορεί να προκαλέσουν πλήγμα στις εξαγωγές της Πιονγιάνγκ ύψους 3 δισ. δολ.

Στις αγορές εμπορευμάτων το πετρέλαιο σημείωσε πτώση, παραμένει ωστόσο κοντά στα υψηλά 9 εβδομάδων. Το μπρεντ διαπραγματεύεται στα 52,13 δολ/βαρέλι και το αργό τύπου WTI στα 49,33 δολ/βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα