FF Group: Στο «τραπέζι» περαιτέρω συνεργασία με Fosun στον τουρισμό

Της Στεφανίας Σούκη

Τη δυνατότητα για περαιτέρω συνεργασία με τον στρατηγικό του εταίρο, τον όμιλο της Fosun στον τομέα του τουρισμού, εντός κι εκτός Ελλάδας, αναζητεί η FF Group.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές διερευνούν τη δυνατότητα της δημιουργίας τουριστικών ''πακέτων'' που θα συνδυάζουν διαμονή και shopping, με ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και της δημιουργίας joint venture.

Από πλευράς

του κινεζικού ομίλου, ο οποίος συμμετέχει με ποσοστό 13,9% στο μετοχικό κεφάλαιο της FF Group, είναι δεδομένο το ενδιαφέρον του για περαιτέρω ανάπτυξη στην Ελλάδα, συμμετέχοντας και στο επενδυτικό σχήμα για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Επιπλέον, ο κινεζικός όμιλος έχει τοποθετηθεί στρατηγικά σε μεγάλους, διεθνείς παίκτες με ισχυρή παρουσία στον ευρωπαϊκό τουρισμό, μεταξύ των οποίων οι Thomas Cook και Club Med, διαθέτοντας δραστηριότητα, αμφότεροι και στην Ελλάδα.

Ακριβώς αυτές τις συνέργειες θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει και ο όμιλος Κουτσολιούτσου, ο οποίος ήδη, μέσω των πολυκαταστημάτων Attica σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και της εμπορικής παρουσίας του σε δημοφιλείς προορισμούς ανά την Ελλάδα βλέπει αύξηση των πωλήσεων του ομίλου από την αύξηση της τουριστικής κίνησης, με διψήφιο ποσοστό αύξησης στις tax free πωλήσεις. Παράλληλα, ο όμιλος έχει δηλώσει ότι διατηρεί ενδιαφέρον για την απόκτηση παρουσίας όσον αφορά ειδικά τη δραστηριότητά του στο κομμάτι των πολυκαταστημάτων στη νότια πλευρά της Αθήνας, ενώ την ίδια στιγμή, με σταθερά βήματα δηλώνει το ''παρών'' μέσω της νέας αλυσίδας Collective σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Η εν λόγω αλυσίδα, που συγκεντρώνει μερικές από τις πιο δημοφιλείς φίρμες από το χαρτοφυλάκιο του ομίλου περιλαμβάνει έξι καταστήματα αυτή την στιγμή στο Κολωνάκι, το Ψυχικό, την Νέα Ερυθραία, την Γλυφάδα, την Πάτρα και την Καλαμάτα, ωστόσο η ''εμπειρία'' Collective Resort, όπως τη χαρακτηρίζει ο όμιλος, προσφέρεται ήδη στους επισκέπτες του Costa Navarino, του Nammos στη Μύκονο, του Sani Resort και του Grand Resort Lagonissi. Ο όμιλος άνοιξε και το δεύτερο κατά σειρά κατάστημα της Μυκόνου, μετά το πρώτο επιτυχημένο Collective Resort στο Nammos στην παραλία της Ψαρρού, στα Ματογιάννια.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος FF Group έχει ήδη προχωρήσει από το 2012 σε κοινοπραξία με την Setur Servis Turistik για τη λειτουργία της τουριστικής μαρίνας της Μυτιλήνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα