Die Zeit: «Nein» στο κούρεμα του ελληνικού χρέους – Πώς θα γίνει η αναδιάρθρωση

Η Γερμανία δεν πρόκειται να δεχθεί νέο κούρεμα στο ελληνικό χρέος, γράφει ο δημοσιογράφος της Die Zeit, Mark Schieritz, υπενθυμίζοντας ότι η Γερμανίδα Καγεκλάριος έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο.

«Κατά τη δική της ανάγνωση απλά δεν επιτρέπεται νομικά εντός της ευρωζώνης», αναφέρει το άρθρο, στο οποίο εκτιμάται ότι πιθανές αποφάσεις για το ελληνικό χρέος,

που θα αποδεχτεί η Γερμανία, θα περιλαμβάνουν μείωση του επιτοκίου, επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής και σύνδεση των τοκοχρεωλυσίων με την ανάπτυξη.

Στις αποφάσεις του περασμένου έτους άνοιξαν κάποιες δυνατότητες και τώρα θα πρέπει καταρχήν να επιχειρηθεί να υλοποιηθεί το πρόγραμμα προκειμένου να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος.

Ως προς το ύψος της ελάφρυνσης του χρέους το άρθρο αναφέρει πως αυτό δεν είναι ακόμη γνωστό και εξαρτάται από τον όγκο του ακόμη προς διαπραγμάτευση πακέτου των μεταρρυθμίσεων.

Ωστόσο εκτιμάται ότι θα γίνει χωρίς ονομαστική διαγραφή χρέους, δηλαδή θα υπάρξουν κατά κύριο λόγο ελαφρύνσεις πληρωμών, επιμηκύνσεις χρόνου αποπληρωμής και μειώσεις επιτοκίων, ενώ σε πραγματική αξία θα υπάρξει μία σημαντική ανακούφιση των υποχρεώσεων αποπληρωμής.

Keywords
Τυχαία Θέματα