Deutsche Post: Αύξηση 56% στα κέρδη το τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου

Σημαντική αύξηση κερδών παρά τη μείωση των εσόδων στο β΄ τρίμηνο, ανακοίνωσε σήμερα η Deutsche Post, αποδίδοντας τη θετική αυτή εξέλιξη στις υψηλότερες τιμές των γραμματοσήμων, των επιπρόσθετων εργάσιμων ημερών και της αύξησης του όγκου των δεμάτων, αλλά και στη συμφωνία πώλησης της υπηρεσίας υπεραστικών λεωφορείων.

Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 56% στα 541 εκατ. ευρώ στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 499 εκατ.

ευρώ. Η αύξηση αποδίδεται στο κόστος που συνδέεται με την απεργία και που επηρέασε τα κέρδη στο β΄ τρίμηνο πριν από ένα χρόνο, όταν τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 326 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα β΄ τριμήνου μειώθηκαν 3,5% στα 14,19 δισ. ευρώ, εν μέρει λόγω των χαμηλότερων χρεώσεων για τα καύσιμα και των νομισματικών επιδράσεων.

Παράλληλα, η Deutsche Post ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να πουλήσει την υπηρεσία υπεραστικών λεωφορείων στη Γερμανία, στην FlixMobility, η οποία παρέχει υπηρεσίες ταξιδίων με το brand Flixbus, χωρίς ωστόσο να γνωστοποιήσει το τίμημα του deal.

Τέλος, η μεγαλύτερη εταιρεία αλληλογραφίας και logistics στην Ευρώπη, επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις της για τα λειτουργικά κέρδη στο σύνολο της χρήσης, μεταξύ 3,4 - 3,7 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα