Στο «σφυρί» κι άλλα ακίνητα του Athens Ledra

Tης Στεφανίας Σούκη

Άλλα τρία ακίνητα, ιδιοκτησίας επίσης της εταιρείας ΑΣΤΥ Α.Ε., του ομίλου Παρασκευαΐδη και συνολικής αξίας περί τα 2,4 εκατ. ευρώ, πρόκειται να βγουν στο «σφυρί» την ερχόμενη εβδομάδα, μαζί με το ιστορικό ξενοδοχείο Athens Ledra της λεωφόρου Συγγρού, το οποίο βγαίνει σε μία ακόμη διαδικασία πλειστηριασμού με επισπεύδουσα την Alpha Bank στις 15 Μαρτίου.

Τα υπόλοιπα ακίνητα αφορούν όμορες ιδιοκτησίες της εταιρείας επί της οδού Πύρρας,

τις οποίες χρησιμοποιούσε συμπληρωματικά, ως χώρους στάθμευσης, γραφείων και αποθηκών το ξενοδοχείο και αφορούν οικόπεδο με κτίριο, με τιμή πρώτης προσφοράς στο 1,47 εκατ. ευρώ, ένα ακόμη οικόπεδο 400 τ.μ. αξίας 865 χιλ. ευρώ και αποθήκες με τιμή πρώτης προσφοράς στα 96 χιλ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, με ενδιαφέρον αναμένει η αγορά την επαναληπτική διαδικασία για την εμβληματική μονάδα της λεωφόρου Συγγρού, για την οποία η Alpha Bank έχει ζητήσει, για πρώτη φορά, την εκκίνηση του πλειστηριασμού από χαμηλότερο τίμημα, στα 36,5 εκατ. ευρώ έναντι των 47,8 εκατ. ευρώ όπου είχε τοποθετηθεί ο πήχης κατά τις προηγούμενες διαδικασίες. Το γεγονός αυτό, όπως επισημαίνουν στελέχη της εγχώριας αγοράς, έχει καταστήσει πιο «ελκυστική» τη διαδικασία, αυξάνοντας την προσέλευση επενδυτών, δεδομένου ότι το προηγούμενο τίμημα είχε κριθεί ιδιαιτέρως υψηλό.

Αν και μέχρι στιγμής άπαντες κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, ως ενδιαφερόμενοι για το Athens Ledra, το οποίο παραμένει κλειστό με σημαντικές οφειλές σε εργαζομένους και Δημόσιο (ασφαλιστικά ταμεία) έχουν ακουστεί μεγάλα ονόματα από τον εγχώριο ξενοδοχειακό κλάδο, μεταξύ των οποίων, αυτά των ομίλων Λασκαρίδη και Διβάνη, αλλά και νεότερων «παικτών» στην εγχώρια τουριστική αγορά, όπως αυτά του ομογενούς επιχειρηματία Θεόδωρου Δουζόγλου (ο οποίος έχει αγοράσει σημαντικά ξενοδοχειακά ακίνητα την τελευταία διετία), του ομίλου Σαββίδη (σ.σ. ο οποίος όμως είχε διαψεύσει το περασμένο καλοκαίρι ότι ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο).

Επιπλέον ενεργό, όπως φαίνεται, παραμένει το ενδιαφέρον για το κομμάτι της διαχείρισης του ξενοδοχείου και από την αλυσίδα διαχείρισης Movenpick Hotels & Resorts, η οποία αναζητεί ευκαιρίες στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας και είχε πραγματοποιήσει συζητήσεις για τον σκοπό αυτό με την ιδιοκτήτρια οικογένεια Παρασκευαϊδη, πριν ωστόσο το ξενοδοχείο βγεί στο «σφυρί».

Με ερωτηματικό παραμένει το ενδιαφέρον από τους Κινέζους επενδυτές, οι οποίοι είχαν εμφανιστεί στο τέλος του προηγούμενου χρόνου, χωρίς ωστόσο να ενεργοποιηθούν περαιτέρω στη συνέχεια, ενώ στους υποψηφίους ακούγονται και ονόματα από την εγχώρια βιομηχανία, που διαθέτουν κεφάλαια και επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο του τουρισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα