Deutsche Bank: Έκοψε τα μπόνους, χάνει τα στελέχη της

Στην πόρτα της εξόδου προτίμησαν να πάνε αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη της Deutsche Bank, μετά την απόφαση της τράπεζας να μειώσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα μπόνους. Η γερμανική τράπεζα κατέβαλε αναδρομικές αποζημιώσεις για τα προηγούμενα έτη.

Εκτός βρέθηκαν τουλάχιστον τρία στελέχη από τον εμπορικό βραχίονα της τράπεζας

στην Ασία και ένα στη Φρανκφούρτη.

Η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Ευρώπης μείωσε τα μπόνους τον Ιανουάριο για τα κορυφαία στελέχη της, ενώ προχώρησε και σε περικοπές μισθών για άλλους υψηλόβαθμους υπαλλήλους καθώς ο CEO, Τζον Κράιαν, επιδιώκει να ξαναχτίσει κεφαλαιακά «μαξιλάρια» που υπέστησαν απώλειες από τα πρόστιμα που κλήθηκε να πληρώσει η τράπεζα για κακοδιαχείριση.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, η ασάφεια που επικρατεί στις οικονομικές απολαβές των εργαζομένων, θα καταστήσουν δυσκολότερο για τη Deutsche Bank να βρει ταλαντούχα τραπεζικά στελέχη και οι συνέπειες πιθανότατα θα γίνουν ορατές το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όπως μάλιστα επισημαίνει στέλεχος εταιρείας αναζήτησης ταλέντων στο πρακτορείο, ήδη πολλές τράπεζες αναζητούν υποψηφίους ανάμεσα στους εργαζομένους της Deutsche Bank.

Keywords
Τυχαία Θέματα