Cyrille Dupont (Thales Group): Ανοίγει δρόμο για new business στην Ελλάδα

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Είναι η εταιρεία που εδώ και 30 χρόνια έχει αφήσει ανεξίτηλα το στίγμα της στην ελληνική άμυνα. Μια εταιρεία με γαλλική κουλτούρα, που αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες της μεγάλης αυτής ευρωπαϊκής χώρας στα αμυντικά ζητήματα. Γιατί όσο κι αν η Γερμανία είναι η οικονομική ατμομηχανή της ΕΕ η Γαλλία παραμένει μια πυρηνική δύναμη με έντονα

στρατιωτικά χαρακτηριστικά.

Η Thales Group λοιπόν μετά από μια σειρά ουδέτερων έργων όπως οι σημάνσεις τρένων ή των πιο σκληρά αμυντικών με τα μαχητικά Mirage 2000 και Mirage 2000-5 βλέπει νέες ευκαιρίες στη χώρα μας. Ευκαιρίες που προκύπτουν από τη διάθεση της Ελλάδας να παίξει ρόλο με τα νέα διαστημικά της προγράμματα και με τις δορυφορικές συνδέσεις που επιδιώκει.

Δεν είναι καθόλου λοιπόν τυχαίο το γεγονός πως η Thales και ο εν Ελλάδι εκπρόσωπος της γενικός διευθυντής κ. Cyrille Dupont έχουν επενδύσει πολύ χρόνο στο κτίσιμο μιας εποικοδομητικής σχέσης με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προσεγγίζοντας την.

Παρά το ότι η Αριστερά δύσκολα θα συνομιλούσε με μια εταιρεία αμυντικών κι εξοπλιστικών προγραμμάτων και παρά τη δεδομένη απέχθεια της στην επιχειρηματικότητα, το γεγονός πως η Thales αποτελεί μέρος του "γαλλικού συστήματος" και παράλληλα επειδή η Γαλλία ενεργά στήριξε τη χώρα μας σε δύσκολες φάσεις των διαπραγματεύσεων (πράγμα όμως που δεν έφερε και τίποτα το θετικό πέραν από νέους δυσβάστατους φόρους και Μνημόνια), εκτιμάτε από την ελληνική κυβέρνηση ως κάτι θετικό.

Μάνατζερ με γνώση της συνθετότητας των Βαλκανίων καθώς και της Ελλάδος και της Κύπρου, ο κ. Dupont ξέρει να συνομιλεί με κυβερνήσεις δύσκολες και δύσκαμπτες. Έχει τον τρόπο και για το λόγο αυτό παραμένει στη θέση του από το 2012 διευρύοντας μάλιστα τις χώρες εποπτείας του. Επόμενο λοιπόν στοίχημα του είναι να βρει τρόπο να απλώσει την εταιρεία ακόμα περισσότερο στη χώρα μας και να δημιουργήσει βάσεις ανάλογες με αυτές που υπήρξαν με τις κυβερνήσεις Παπανδρέου στη δεκαετία του '80 και '90.

Keywords
Τυχαία Θέματα