Μαθαίνοντας για το Digo

Του Κώστα Τσαούση

Ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Christophe Chantepy στάθηκε στο κέντρο της μεγάλης αίθουσας καλωσορίζοντας στα ελληνικά και τα γαλλικά τους προσκεκλημένους του – μεταξύ των οποίων μια πολυάριθμη εκπροσώπηση του αθηναϊκού οικοσυστήματος καινοτομίας.

Άλλωστε, ο 58χρονος πρέσβης, Σύμβουλος Επικρατείας στην πατρίδα του και ένα προβεβλημένο πρόσωπο της δημόσιας ζωής (διετέλεσε διευθυντής του Γραφείου της κυρίας Ségolène

Royal, υποψήφιας για τις Προεδρικές εκλογές το 2007) είναι η ψυχή και η καρδιά του γαλλο-ελληνικού δικτύου καινοτομίας MAZINNOV ("Ας καινοτομήσουμε μαζί") που αναπτύσσει δραστηριότητες και αναμένεται να ενισχύσει την δράση του και νέες πρωτοβουλίες μέσα στο ερχόμενο φθινόπωρο.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η βραδιά ήταν αφιερωμένη στο «άνοιγμα» μιας εφαρμογής κοινωνικής γενναιοδωρίας. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο ιδρυτής της, ο Stéphane de Freitas η νεότευκτη γαλλική start-up Indigo ευνοεί την ανταλλαγή μεταξύ ιδιωτών χάρη στη δημιουργία του νομίσματος της Γενναιοδωρίας, το Digο.

Χάρη στην εφαρμογή, οι χρήστες μπορούν να εξασφαλίζουν δωρεάν όλα τα αντικείμενα και υπηρεσίες που τους χρειάζονται. Η Indigo δίνει επίσης τη δυνατότητα στους οργανισμούς που μετέχουν στην πλατφόρμα να προσλαμβάνουν εθελοντές μεταξύ των χρηστών βοηθώντας τους περιστασιακά στις επιτόπιες δράσεις που αναλαμβάνουν. Η Indigo ανατρέπει τα στερεότυπα: Όσα περισσότερα δίνεις, τόσο πλουσιότερος γίνεσαι!

Για να ανακαλύψετε την Indigo, μπορείτε να εγγραφείτε στην ιστοσελίδα : http://indigo.world/en/join-us/become-a-beta-tester/

Keywords
Τυχαία Θέματα