Centrica: Υποχωρεί σε χαμηλό 15 μηνών λόγω... ζέστης

Ο μεγαλύτερος πάροχος ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου, Centrica, υποχώρησε σε χαμηλό 15 μηνών, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης απώλειας πελατών φέτος, καθώς και του ζεστού καιρού που οδήγησε στη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Η εταιρεία κοινής ωφέλειας επαναβεβαίωσε την αντίθεσή της στη ρύθμιση των τιμών, κάτι που θα οδηγούσε σε μείωση του ανταγωνισμού, περιορισμό των επιλογών και δυνητικά

υψηλότερο μέσο όρο τιμών. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, επιδιώκει να ανακόψει την ορμή των έξι μεγαλύτερων εταιρειών ενέργειας της Βρετανίας, καθώς πέντε εξ αυτών ανακοίνωσαν αυξήσεις τιμών φέτος.

Η Centrica σημείωσε πτώση 2,5% στις 193,7 πένες, με τη μετοχή να κινείται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2016.

Η μετοχή έχει υποχωρήσει κατά 17% φέτος και είχε τις χειρότερες επιδόσεις στον δείκτη Stoxx 600 Utilities, που σημείωσε άνοδο 7,6%.

Η Centrica έχασε 261.000 οικιακούς πελάτες μέχρι στιγμής φέτος.

Τον Φεβρουάριο, η μονάδα βρετανικού φ/α της Centrica επέκτεινε το πάγωμα των τιμών μέχρι τον Αύγουστο.

Η εταιρεία στοχεύει στη μείωση του αριθμού των εργαζομένων κατά περίπου 1.500 φέτος, καθώς επιδιώκει να μειώσει τα ετησίως ελεγχόμενα έξοδα κατά περίπου 3% στα 4,55 δισ. στερλίνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα