Τα ραντεβού της Credit Suisse σε κεντρικό ξενοδοχείο και το ομόλογο του ΟΔΔΗΧ

Τις τελευταίες ημέρες, το καφέ μεγάλου κεντρικού ξενοδοχείου μοιάζει με ένα διαρκές roadshow καθώς η αίθουσα είναι γεμάτη από επενδυτικούς τραπεζίτες, αλλά και επιχειρηματίες. Εκεί συναντήσαμε τον υπεύθυνο ομολογιακών εκδόσεων της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse η οποία συμμετείχε πρόσφατο σε ομόλογο ελληνικής εισηγμένης. Tην ερχόμενη Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες του Newmoney.gr, θα βρίσκονται στην Αθήνα και οι υπεύθυνοι

επενδυτικής τραπεζικής παραδοσιακής αμερικανικής τράπεζας, για τον ίδιο λόγο φυσικά.

Όπως φαίνεται η παρουσία του συνδέεται και με την έκδοση 3τους ομολόγου από το Δημόσιο ύψους 2 δισ. ευρώ με επιτόκιο 3% που προετοιμάζει μεθοδικά ο ΟΔΔΗΧ. Προϋπόθεση βεβαίως για την έκδοση του είναι να πληρωθεί κανονικά η δόση των 8 δισ. ευρώ. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες στην έκδοση του ελληνικού ομολόγου θα συμμετάσχουν και οι ελληνικές τράπεζες με ποσό έως 1 δισ. ευρώ. Η έκδοση θα αποτελέσει ένα σημαντικό μήνυμα προς τις αγορές και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι ελληνικοί όμιλοι θα ακολουθήσουν μετά το δημόσιο.

Στο ίδιο ξενοδοχείο βρέθηκαν, όμως, και εκπρόσωποι της ελληνοαμερικανικής κοινοπραξίας (Kalamos – Εxin) η οποία διεκδικεί την Εθνική Ασφαλιστική. Παρόντες ήταν οι κ. κ Παύλος Κανελλόπουλος (Exin), ο κ. Τάκης Κανελλόπουλος. αλλά και ο κ. Θ. Βαρβιτσιώτης (V& O). H μάχη για την Εθνική Ασφαλιστική κορυφώνεται, ενώ η Kalamos, όμως, δια του κ. John Κουδούνη ενδιαφέρεται και για ελληνικές μετοχές όπως ο ίδιος μας πληροφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΗ. ΠΑΦ.

Keywords
Τυχαία Θέματα