Burberry Group: Μείωση 75% στις αποδοχές του CEO

Ο, ούτως ή άλλως ταλαιπωρημένος, επικεφαλής της Burberry Group, Christopher Bailey «είδε» τις αποδοχές του να μειώνονται κατά 75% για το 2016, καθώς ο μεγαλύτερος βρετανικός όμιλος πολυτελών ειδών προσπαθεί να ανακάμψει και να επιστρέψει σε πορεία ανάπτυξης.

Η ετήσια αποζημίωση του Bailey υποχώρησε στα 1,9 εκατ. στερλίνες (περί των 2,7 εκατ. δολαρίων) για το έτος χρήσης 2015-16, το οποίο ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο, από 7,5 εκατ. στερλίνες που ήταν στο προηγούμενο. Παράλληλα δεν έλαβε μπόνους ή άλλες έξτρα καταβολές, αφού, άλλωστε, ο όμιλος δεν πέτυχε τους στόχους

κερδοφορίας του.

Ο Bailey δέχεται όλο και μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ υπάρχουν ανησυχίες ότι ο τρόπος που διοικεί την εταιρεία αλλά και το γεγονός ότι είναι επικεφαλής και του τμήματος δημιουργικού, δεν είναι ο καλύτερος.

Τα κέρδη του ομίλου είναι χαμηλότερα από τον Μάιο του 2014, όταν ο Bailey ανέλαβε ως διευθύνων σύμβουλος. Με τη μετοχή να έχει υποχωρήσει 35% σε ένα έτος, αρκετοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να τοποθετηθεί ένα ειδικό διοικητικό συμβούλιο το οποίο θα στηρίζει (ή ίσως θα ελέγχει) τον Bailey.

Σημειώνεται ότι οι συνολικές αποδοχές του Bailey πέρυσι περιελάμβαναν ετήσιο μισθό 1,1 εκατ. στερλίνες, έξτρα αποδοχές 464.000 στερλινών και αποδοχές που συνδέονται με τη σύνταξή του ύψους 330.000 στερλινών.

Keywords
Τυχαία Θέματα