Η Rothschild επεκτείνεται στην Γαλλία εξαγοράζοντας την Buying Martin Maurel

Στην εξαγορά της Compagnie Financiere Martin Maurel προχωράει η Rothschild & Co., με αποτέλεσμα τον σχηματισμό μιας ιδιωτικής τράπεζας ύψους 34 δισ. ευρώ σε υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία στη Γαλλία.

Τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών προχώρησαν σε συμφωνία η οποία τώρα θα πρέπει να εγκριθεί από τους μετόχους και τις ρυθμιστικές

αρχές.

Η Martin Maurel, με έδρα τη Μασσαλία, έχει λάβει την στήριξη από την πλειοψηφία των επενδυτών της και η συγχώνευση πρέπει να ολοκληρωθεί φέτος.

Η νέa εταιρεία θα έχει το όνομα Rothschild Martin Maurel στη Γαλλία και θα επιδιώξει να επωφεληθεί από την ιδιωτική τραπεζική της ανάπτυξης, ειδικά στο Παρίσι, τη Λυών και τη Γαλλική Ριβιέρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η Rothschild θα πρέπει να τηρεί το δείκτη Tier 1 στο πλαίσιο των κανόνων της Βασιλείας ΙΙΙ.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συγχώνευση αυτή θα ενισχύσει το ανεξάρτητο τραπεζικό μοντέλο» επισήμανε ο Bernard Maurel, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Martin Maurel.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι επενδυτές της Martin Maurel θα λάβουν 126 μετοχές της Rothschild & Co. για κάθε μία μετοχή που κατέχουν ενώ θα λάβουν και ορισμένα μετρητά.

Keywords
Τυχαία Θέματα