BP: Ηλιακή ενέργεια, ο κλάδος με την ταχύτερη ανάπτυξη

Ο αυξανόμενος «στόλος» ηλιακών πάνελ, μέσω του οποίου πέρυσι παράχθηκε 30% περισσότερη ενέργεια από ότι το 2014, καθιστά τον κλάδο ηλιακής ενέργειας τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο μεταξύ των διαφόρων μορφών του ενεργειακού τομέα, όπως εκτιμά η ΒΡ.

Η παραγωγή ηλιακής ενέργειας αυξήθηκε 33%, με την Κίνα να ξεπερνά τις ΗΠΑ και τη Γερμανία ως ο κορυφαίος παραγωγός του κλάδου, σύμφωνα με στοιχεία της ΒΡ. Σημειώνεται ότι η ΒΡ από το 2011 έχει σταματήσει να δραστηριοποιείται στον κλάδο ηλιακής ενέργειας.

«Η εντυπωσιακή μείωση

του κόστους συμβαδίζει με την ταχύτητα ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η παραγωγή ηλιακής ενέργειας έχει εκτιναχθεί σε διάστημα 10 ετών και η παραγωγική ικανότητα διπλασιάζεται ανά 20 μήνες», τόνισε ο Spencer Dale, κορυφαίος οικονομολόγος της ΒΡ.

Η παραγωγή ηλιακής ενέργειας αντιστοιχεί στο 2,8% της συνολικής κατανάλωσης, ενώ πριν από μία δεκαετία ήταν 0,8%. Εν συνόλω οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας προσέθεσαν 213 terawatt ανά ώρα το 2015.

Η αιολική ενέργεια παραμένει ο μεγαλύτερος τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενισχύθηκε κατά 17% το 2015. Η παραγωγή βιοκαυσίμων ενισχύθηκε κατά 0,9%, δηλαδή πολύ χαμηλότερα από το 14% που ήταν ο μέσος όρος δεκαετίας. Ταυτόχρονα η ζήτηση για κάρβουνο υποχώρησε, πέρυσι, σε ιστορικά χαμηλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα