BP: Επιστροφή στην κερδοφορία το β' τρίμηνο

Μεγέθη άνω των προβλέψεων ανακοίνωσε για το β' τρίμηνο του έτους η ΒΡ, παρά το γεγονός ότι τα κέρδη της υπέστησαν σοβαρό πλήγμα μειούμενα κατά σχεδόν 50% κατά ο α' τρίμηνο λόγω χρεώσεων για το ανεπιτυχές πρότζεκτ της εταιρείας στην Ανγκόλα.

Συγκεκριμένα, η ΒΡ ανακοίνωσε ότι τα κέρδη από το κόστος αντικατάστασης διαμορφώθηκαν στα 553 εκατ. δολάρια για τη χρήση, σε σχέση με τις ζημιές των 2,2 δισ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 57,37 δισ. δολ. έναντι 50,62 δισ. που προέβλεψαν αναλυτές του Reuters.

Η

εταιρεία ανακοίνωσε ότι δημιούργησε 4,9 δισ. δολάρια σε λειτουργικές ταμειακές ροές στο β΄ τρίμηνο, έναντι των 3,9 δισ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο.

Η παραγωγή πετρελαίου και αερίου αυξήθηκε 9,9% στα 2,4 εκατ. βαρέλια. Η εταιρεία βρίσκεται στο μέσον ενός σχεδίου αύξησης της παραγωγής κατά 800.000 βαρέλια ημερησίως μέχρι το 2020.

Όπως δήλωσε ο CEO, Bob Dudley, «συνεχίζουμε να τοποθετούμε τη ΒΡ με τρόπο ώστε να ανταποκριθεί στο νέο πετρελαϊκό περιβάλλον με συνεχές αυστηρό focus στα κόστη, την αποτελεσματικότητα και την πειθαρχία στις κεφαλαιακές δαπάνες».

«Είχαμε ισχυρή λειτουργική επίδοση κατά το α' εξάμηνο του 2017 κι έχουμε αξιόλογο στρατηγιοκό μομέντουμ για το υπόλοιπο του έτους και για το 2018, με αυξημένη παραγωγή από τα νέα μας πρότζεκτ», πρόσθεσε.

Η BP έχει επί του παρόντος μία από τις υψηλότερες τιμές μεταξύ των ομολόγων της, μετά από μια σειρά από εξαγορές στην αρχή του έτους που έδωσαν ώθηση στα σχέδια δαπανών της. Η εκτιμώμενη τιμή του πετρελαίου, στην οποία τα περιουσιακά στοιχεία της BP θα αντιστάθμιζαν τα κόστη της, ανέρχεται σε 60 δολάρια το βαρέλι.

Εν τω μεταξύ, η μεγάλη ανταγωνίστρια της BP, Royal Dutch Shell, παρουσίασε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη το δεύτερο τρίμηνο του 2017. Η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ευρώπης ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τα κέρδη της ήταν τριπλάσια σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα