BMW: Έκκληση για τη διάσωση του ελεύθερου εμπορίου

Τη σπουδαιότητα του ελεύθερου εμπορίου υπερασπίστηκε με θέρμη ο CEO της BMW, Harald Krueger, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου ότι θα προωθήσει την επιβολή δασμών στα προϊόντα που θα εισάγονται από το εξωτερικό με στόχο να προασπίσει τις αμερικανικές θέσεις εργασίας.

«Ως εταιρεία με διεθνή δραστηριότητα έχουμε παρουσία σε όλες τις σημαντικές αγορές», ανέφερε ο Krueger στο πλαίσιο

βιομηχανικού συνεδρίου στη Γερμανία.

«Αυτό σημαίνει επίσης ότι παρέχουμε τη αυτοκίνητα με ισορροπημένο τρόπο διεθνώς κι αυτό διασφαλίζει την αρχή της συνέχειας σε καιρούς έντονης μεταβλητότητας», πρόσθεσε.

Το εργοστάσιο της BMW στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ είναι και το μεγαλύτεροι που διαθέτει παγκοσμίως. Παράγει δημοφιλή σπορ μοντέλα για τις διεθνείς αγορές και αυτή τη στιγμή έχει ετήσια δυναμικότητα για 450.000 οχήματα.

Ο Krueger είπε ότι η BMW είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας σε καθαρή βάση από τις ΗΠΑ με αγαθά αξίας 10 δισ. δολ. τον χρόνο και απασχολεί 70.000 άτομα στη χώρα.

«Το ελεύθερο εμπόριο και μόνον, έχει κάνει δυνατή την πραγματοποίηση αυτού του success story στις ΗΠΑ – το 70% των αυτοκινήτων που παράγονται εδώ, εξάγονται», σύμφωνα με τον Krueger.

Η BMW, που αυτή τη στιγμή φτιάχνει ένα εργοστάσιο στο Μεξικό προκειμένου να ξεκινήσει την παραγωγή των σεντάν της σειράς 3, βρίσκεται μαζί με τις General Motors, Ford και Toyota στο στόχαστρο του Τραμπ, ο οποίος λέει ότι εισάγουν αυτοκίνητα στις ΗΠΑ χωρίς να πληρώνουν ουσιαστικά δασμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα