Amazon: Κάνει εξαγορά πολλών εκατομμυρίων εν αναμονή... προστίμου – μαμούθ

Την startup Body Labs εξαγόρασε η εταιρεία του Jeff Bezos την ώρα μάλιστα που τελεί εν αναμονή της ανακοίνωσης της Κομισιόν για την επιβολή προστίμου εναντίον της, το οποίο μάλιστα προβλέπεται να είναι αρκετά τσουχτερό...

Η Body Labs είναι μια νεοφυής επιχείρηση που εργάζεται στον τομέα τεχνητής νοημοσύνης και ειδικεύεται στο τρισδιάστατο σκανάρισμα σωμάτων με τη χρήση της τεχνολογίας μοντελισμού.

«Χωρίς καμιά αμφιβολία, η Amazon

θα οδηγήσει την καινοτομία σε μια υψηλότατη κλίμακα και είναι τιμή μου που θα βοηθήσω κι εγώ στην πραγμάτωση αυτού του στόχου», έγραψε στο μπλογκ του ο αντιπρόεδρος της Body Labs, Ali Javid.

Όπως μεταδίδει το CNBC, πηγές τοποθετούν το τίμημα της εξαγοράς μεταξύ 50 και 70 εκατ. δολ., ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από 100 εκατ. δολάρια. Η Body Labs έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 10 εκατ. δολ. και η τελευταία της αποτίμηση ανερχόταν στα 30 εκατ. δολ.

Σε ό,τι αφορά το πρόστιμο της Κομισιόν, αφορά τις κατηγορίες ότι η αμερικανική εταρεία χρησιμοποίησε το Λουξεμβούργο ως φορολογική έδρα για να αποφύγει να πληρώσει φόρους ύψους 3 δισ. ευρώ.

Το ύψος του προστίμου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, ωστόσο, αν λάβει κανείς υπ' όψιν τα πρόστιμα που έχει επιβάλλει πρόσφατα σε άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς, θα είναι αρκετά υψηλό.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο η Κομισιόν επέβαλε πρόστιμο 2,4 δισ. ευρώ στην Google για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά ενώ έχει επιβάλλει πρόστιμο 13 δισ. ευρώ στην Apple μετά τις κατηγορίες ότι η Ιρλανδία είχε προχωρήσει σε παράνομες φοροελαφρύνσεις στην εταιρεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα