ABN Amro: Αυξάνει το μέρισμα μετά το άλμα 23% στα κέρδη

Αύξηση 23% εμφάνισαν στο δ' τρίμηνο του 2016 τα καθαρά κέρδη της ABN AMRO Group NV, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 333 εκατ. ευρώ έναντι 272 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

«Τα οικονομικά αποτελέσματα ήταν πολύ καλά» σχολίασε ο εκτελεστικός διευθυντής της βρετανικής τράπεζας, προσθέτοντας ότι η ABN Amro

παραμένει χρηματοπιστωτικά υγιής.

Ως αποτέλεσμα, πρότεινε την αποκοπή μερίσματος 0,44 ευρώ/μετοχή, ανεβάζοντας στα 0,84 ευρώ το συνολικό μέρισμα του 2016.

H ABN Amro μπήκε σε πρόγραμμα διάσωσης κατά τη διάρκεια της κρίσης και μετατράπηκε από μια εκ των μεγαλύτερων τραπεζών στον κόσμο σε μια τράπεζα λιανικής επικεντρωμένη στην εγχώρια αγορά της Ολλανδίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Kees van Dijkhuizen,που ανέλαβε καθήκοντα φέτος, έχει θέσει ως στόχο την εφαρμογή 1.500 απολύσεων που ανακοινώθηκαν εντός του 2016, καθώς και την ολοκλήρωση μιας ιδιωτικοποίησης που ξεκίνησε όταν η κυβέρνηση ξαναέβγαλε στην αγορά την τράπεζα με IPO το 2015.

Στο πλαίσιο της περικοπής 1.500 θέσεων εργασίας, η ABN Amro ετοιμάζεται να μειώσει κατά 60% τις ανώτατες διευθυντικές θέσεις και κατά τουλάχιστον 50% τα κορυφαία στελέχη της. Οι περικοπές αυτές αντανακλούν τις κινήσεις συρρίκνωσης της τράπεζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα