Heineken: «Βλέπει» κέρδη στην Ασία

Η μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο αναμένει αύξηση των κερδών της για το 2017, καθώς οι καταναλωτές σε Βιετνάμ και άλλες ασιατικές αγορές δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στη Heineken και συγκεκριμένα στη μπύρα Tiger που η Heineken εξαγόρασε το 2012 έναντι τιμήματος 4,5 δισ. δολ.

Η παραπάνω πρόβλεψη της ολλανδικής εταιρείας

έρχεται μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το 2016, τα οποία έδειξαν ότι τα κέρδη υπερέβησαν τις προσδοκίες των αναλυτών, χάρη στην αύξηση 13% στα έσοδα από την Ασία. Η μετοχή ενισχύθηκε κατά 3,6% στη χρηματαγορά του Άμστερνταμ.

Ετσι, η ανάπτυξη που σημειώνεται σε Καμπότζη και Ινδονησία αντισταθμίζει την επιβράδυνση των πωλήσεων σε Ευρώπη, Αμερική και Αφρική. Στο Βιετνάμ που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αγορές για τη Heineken, τα υψηλά εισοδήματα της μεσαίας τάξης δίνουν ώθηση στην κατανάλωση, ενώ η ολλανδική ζυθοποιία είναι μια εκ των πολλών που έχουν δώσει προσφορά για την απόκτηση μεριδίου της μεγαλύτερης ζυθοποιία του Βιετνάμ, της Saigon Beer Alcohol Beverage.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 4,8% σε οργανική βάση το 2016, έναντι πρόβλεψης για 3,7%. Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 3,54 δισ. ευρώ έναντι πρόβλεψης για 3,47 δισ. Τα κέρδη με την εξαίρεση μερικών στοιχείων αυξήθηκαν κατά 8,5% στα 2,10 δισ. ευρώ, από πρόβλεψη για 2,12 δισ.

Πριν λίγες ημέρες, η Heineken συμφώνησε να εξαγοράσει την ανταγωνιστική Kirin στη Βραζιλία, καθώς η εταιρεία έχει προβλέψει ότι θα υπάρξει ανάκαμψη στην αγορά μπύρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα