Πρόγραμμα εξοικονόμησης κόστους €1 δισ. ανακοίνωσε η Danone

Τριετές πρόγραμμα εξοικονόμησης κόστους, ύψους 1 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε η Danone, καθώς, όπως αναφέρει, η ανάκαμψη της μονάδας γαλακτοκομικών της στην Ευρώπη καθυστερεί και οι δύσκολες συνθήκες στην Κίνα θα παραμείνουν και το 2017.

Η γαλλική εταιρεία τροφίμων ανακοίνωσε ότι εφόσον το οικονομικό περιβάλλον θα παραμείνει ευμετάβλητο και φέτος, θα αναθεωρήσει τα κόστη της και θα επανεπενδύσει τα κέρδη της ώστε να ενισχύσει την μελλοντική της ανάπτυξη.

«Στόχος είναι να επιτευχθούν

οι στόχοι κερδοφορίας μέχρι το 2020» δήλωσε η Οικονομική Διευθύντρια (CFO) του ομίλου, Σεσίλ Καμπάνης.

Σε κάθε περίπτωση η Danone ανακοίνωσε ότι οι στόχοι του 2017 θα αναθεωρηθούν μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της αμερικανικής WhiteWave κι ότι παραμένει επιφυλακτική για την πορεία του έτους. Η CFO δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες για τις πωλήσεις ή τα περιθώρια κέρδους.

Για το 2017 πάντως, οι εκτιμήσεις της Danone κάνουν λόγο για αύξηση 5% στα επαναλαμβανόμενα κέρδη ανά μετοχή σε ετήσια βάση. Τα κέρδη ανά μετοχή κατέγραψαν αύξηση 9,3% το 2016.

Η Danone έχει τα brands της Activia στο γιαούρτι, το νερό Evian και τις παιδικές τροφές Bledina.

Για το 2016 ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων κατά 2,9% στα 21,94 δισ. ευρώ, σε συμφωνία με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Πρόκειται ωστόσο για επιβράδυνση των πωλήσεων, καθώς πέρυσι η αύξηση ήταν της τάξης του 4,4%.

Keywords
Τυχαία Θέματα