Βρεφικό δωμάτιο: Πώς να φτιάξετε το πιο ονειρεμένο για το μωράκι σας!

Ομολογουμένως η προετοιμασία του βρεφικού δωματίου είναι μια φορτισμένη συναισθηματικά διαδικασία με ανάμεικτα συναισθήματα.

Χαρά αλλά και άγχος για τον ερχομό του νέου μέλους. Επειδή τα έχω πρόσφατα είπα να σας γράψω τη δική μου εμπειρία και ίσως κάπως σας βοηθήσω.

Ας ξεκινήσουμε με το τρίπτυχο που πρέπει να υπάρχει πάντα στο μυαλό μας: Ασφάλεια, πρακτικότητα, αισθητική.

Τα βρεφικά δωμάτια όπως μετέπειτα και τα παιδικά δεν είναι ούτε εικόνες από το Pinterest αλλα ουτε και υλικό για το Instagram.

Θέλω να πω με αυτό ότι έχω δει άπειρα δωμάτια πραγματικά κουκλίστικα αλλά με καμία πρακτικότητα και χωρίς καμία ζωή. Λες και ξεπήδησαν από σελίδες περιοδικού.

Φυσικά και χάζεψα στο Pinterest αλλά έφερα το δωμάτιο στα μέτρα μου, στην τσέπη μου και κυρίως στο πόσο θα με εξυπηρετήσει.

Καλό είναι να μην το αφήσετε τελευταία στιγμή γιατί με το μωρό στο σπίτι πιστέψτε με δε θα μπορείτε να κάνετε το απόλυτο τίποτα.

Αρχικά μπορεί να έχετε κάποιο θέμα στο μυαλό σας. Εγώ επέλεξα το θέμα ζούγκλα χωρίς ιδιαίτερες υπερβολές στην αρχή. Θέλω να πω ότι το βρεφικό δωμάτιο για αρκετούς μήνες θα ναι δωμάτιο φάντασμα αφού το μωράκι θα κοιμάται σε λίκνο δίπλα σας. Όπως και να έχει τα βασικά θα τα ετοιμάσετε για μετά είπαμε… Τρεχάτε ποδαράκια μου.

Ξεκίνησα με το βάψιμο με οικολογικές μπογιές και έκανα και μια ζωγραφιά, ένα ουράνιο τόξο. Αγόρασα αυτοκόλλητα τοίχου ζωάκια και κόλλησα και κάτι φύλλα ζούγκλας που μου μειναν από το shower party.

Μετά επέλεξα τα έπιπλα. Μια κούνια και μια αλλαξιέρα για αρχή. Μετάνιωσα που δεν πήρα και μια πολυθρόνα θα ήταν χρήσιμη αλλα δε μου χώραγε. Τώρα τα έπιπλα φυσικά πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας και μετά να ταιριάζουν στην αισθητική σας.

Εγω πήρα απλά πράγματα με τη λογική ότι θέλω να επενδύσω στο παιδικό δωμάτιο. Στο μεταξύ την αλλαξιέρα ανάθεμα και αν την εχω χρησιμοποιήσει. Μόνο ο από κάτω χώρος μου φάνηκε χρήσιμος ως χώρος αποθήκευσης αλλά σας προτείνω συρταριέρα για να έχετε και έξτρα χώρους. Στην κούνια πηγε το μωρό 6 μηνών.

Έβαλα επίσης ένα έπιπλο σαν ραφιέρα για βιβλία, παιχνίδια, διακοσμητικά και φρόντισα να το στερεώσω στον τοίχο διοτι τώρα πια στα 9 σκαρφαλώνει ασταμάτητα σαν μαϊμού. Θα το άλλαζα με ψηλά ράφια για να μην έχω αυτό το ασταμάτητο πάνω κάτω της Κωνσταντίνας αλλά δε βαριέσαι, πες ότι τη βοήθησε στο να σταθεί.

Στην πορεία έβαλα μια σκηνή που είναι για μεγαλύτερα παιδιά αλλα εμάς μας έχει βολέψει και καθόμαστε αρκετά.

Χρειάζονται πολλοί χώροι αποθήκευσης για τα λούτρινα, τα παιχνίδια κτλ. Καλάθια και μαλακά κουτιά είναι ιδανικά. Θα με θυμηθείτε στην πορεία. Εγώ έστρωσα παντού μαλακό χαλί για ζεστασιά αλλά και για να μην χτυπά.

Τώρα τελευταία πρόσθεσα και μια κούνια που την κρέμασα από το ταβάνι μπας και σωθώ που λόγω κρύου δε θα πηγαίνω στις κούνιες.

Θέλω να καταλήξω ότι κάθε μαμά έχει το γούστο της και ξέρει καλύτερα το χώρο του δωματίου της αλλά κάποια πράγματα είναι για όλες μας κοινά και το κυριότερο είναι να μην κουτουλάμε μέσα στη νύχτα σε άχρηστα έπιπλα και να έχει χώρο το μωρό μας να μεγαλώσει και να παίζει.

Υ. Γ. Δεν ξεχνάμε το φωτισμό που πρέπει να ναι χαμηλός και διακριτικός. Όλα αυτά τα φωτάκια με σχεδια κτλ. αρέσουν πάρα πολύ. Ο άντρας μου πήρε μια μελισσούλα φωτάκι που του είπα ότι έναι κιτς και έχει γίνει το πιο αγαπημένο της!

Μια ματιά ακόμα:

Η λίστα της μαμάς: Να τι θέλω να κάνω τον καινούργιο χρόνο για μένα και το παιδί μου!

Γιορτές τέλος: Πώς θα βάλετε ξανά τα παιδιά σε πρόγραμμα!

Keywords
Τυχαία Θέματα