Τέμπη: Τα πρώτα λόγια του σταθμάρχη Λάρισας -«Κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου»

Ο σταθμάρχης Λάρισας οδηγήθηκε χτες (4/3) στον ανακριτική, προκειμένου να απολογηθεί για την τραγωδία στα Τέμπη. Ο 59χρονος ζήτησε τη δεύτερη κατά σειρά προθεσμία και έτσι η απολογία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Κυριακή 5 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται πως ο συγκεκριμένος άνδρας είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες όπως την κακουργηματική πράξη της διατάραξης ασφαλείας των συγκοινωνιών, του πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, αλλά και της σωματικής

βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο σταθμάρχης φέρεται να ψέλλισε μετά τη σύλληψή του: «Κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου…».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του σταθμάρχη, Στέφανο Παντζαρτζίδη: «Είναι στοιχεία καθοριστικά και έπρεπε να ζητήσουμε νέα προθεσμία, ώστε να τα μελετήσουμε και να τα αξιολογήσουμε.

Υπήρχαν στην ανάκριση νέα στοιχεία, για τα οποία δεν είχαμε λάβει γνώση, ήταν πρόσφατα, που μας υποχρέωσαν εξαιτίας της πολύ μεγάλης σοβαρότητάς τους να ζητήσουμε νέα προθεσμία.

Η ανάκριση θα ξεκινήσει αύριο. Είναι στοιχεία τα οποία είναι καθοριστικά, έπρεπε τα στοιχεία αυτά να χρησιμοποιηθούν και λόγω αυτών, ήταν απαραίτητη η λήψη προθεσμίας».

Ο δικηγόρος του σταθμάρχη ανέφερε, επίσης, ότι ο πελάτης του έχει αναλάβει την ευθύνη, στο πλαίσιο που του αναλογεί, ενώ έκανε λόγο για ένα μοιραίο λάθος το οποίο απέδωσε στην κακιά ώρα.

Χτες (5/3) η Hellenic Train εξέδωσε ανακοίνωση για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και για τον αριθμό των επιβατών στην αμαξοστοιχία.

Όπως διευκρινίζει «ο κατάλογος των ονομάτων των επιβατών που δόθηκε στις αρχές περιλαμβάνει μόνο τους επιβάτες που είχαν αγοράσει διαδικτυακό εισιτήριο. Στην περίπτωση των επιβατών που αγόρασαν εισιτήρια στα εκδοτήρια εισιτηρίων, το εισιτήριό τους, αν και αντιστοιχεί σε συγκεκριμένη θέση, δεν ήταν ονομαστικό».

Διαβάστε επίσης:

Έλενα Μαστραγγελή για Ανδρέα Μικρούτσικο: «Είναι τα πάντα για μένα»

Στάθης Σχίζας: Αποχωρεί οικειοθελώς από το «Survivor All Star»;

Παγιδευμένοι: O Αλέκος στη φυλακή

Keywords
Τυχαία Θέματα