Πέθανε ο σπουδαίος σχεδιαστής μόδας Thierry Mugler – Τα σχέδιά του που έγραψαν ιστορία

Από σήμερα ο χώρος της μόδας είναι πιο φτωχός καθώς ένας από τους πιο σπουδαίους σχεδιαστές μόδας, ο Thierry Mugler, έφυγε από τη ζωή. Ο Mugler πέθανε σε ηλικία 73 χρόνων και όπως ανακοινώθηκε επίσημα, ο θάνατός του ήρθε από φυσικά αίτια.

5 πράγματα που αξίζει να μάθεις για τον Thierry Mugler

Έγινε ιδιαίτερα γνωστός στα 70s και 80s με σχέδια με φαρδείς ώμους και αρχιτεκτονική δομή που κέρδισαν

αμέσως όλη την προσοχή πάνω τους.

Τα σχέδιά του αγαπήθηκαν και φορέθηκαν από πασίγνωστες stars και μοντέλα με την Kim Kardashian, τη Beyonce, τη Celine Dion και τη Lady Gaga να είναι φανατικές θαυμάστριές του. Η εμφάνιση της Kim Kardashian στο Met Gala έχει αφήσει ιστορία και είναι ένα από τα πιο συγκλονιστικά looks που έχουμε δει ποτέ.

Ξεκίνησε τις σπουδές του στη Σχολή Διακοσμητικών Τεχνών του Στρασβούργου, όπου έμαθε σχέδιο. Λίγο αργότερα, στα 24 του μετακόμισε στο Παρίσι και άρχισε να δουλεύει σε διάφορες μπουτίκ. Από τα 26 του άρχισε πλέον να σχεδιάζει για μεγάλους οίκους μόδας, καθώς είχε ήδη γίνει γνωστό το ταλέντο του. Στη δεκαετία του 70 άρχισε να παρουσιάζει τα δικά του ρούχα που γνώρισαν τεράστια επιτυχία, ενώ από το 2001 αποσύρθηκε και επικεντρώθηκε στη δημιουργία κοστουμιών και πιο μεγάλες παραγωγές, συναυλίες, θεατρικά έργα.

O σχεδιαστής είχε μεγάλη αδυναμία στη Diana Ross, η οποία μάλιστα περπάτησε σε ένα από τα show του. Το ίδιο έκανε αργότερα και η κόρη της, Tracee, ενώ η Madonna υπήρξε και αυτή μεγάλη υποστηρίκτρια του Γάλλου σχεδιαστή. Μάλιστα ο ίδιος είχε δημιουργήσει πάρα πολλά κοστούμια για τη γνωστή τραγουδίστρια.

Το 2019 ο Thierry «βγήκε» προσωρινά από τη σύνταξη προκειμένου να σχδιάσει τη δημιουργία που φόρεσε η Kim Kardashian στo Met Gala. O ίδιος είχε να σχεδιάσει για τον οίκο Thierry Mugler για περίπου 20 χρόνια.

Τον θάνατο του Mugler έγινε γνωστός μέσα από τη σελίδα του στοFacebook και στο instagram:

«Είμαστε συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε τον θάνατο του κ. Thierry Mugler την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022. Μακάρι η ψυχή του να αναπαυθεί εν ειρήνη».

© Richard Bord/WireImage / Victor VIRGILE/Gamma-Rapho / Pierre Vauthey/Sygma/ THIERRY ORBAN/ Karwai Tang/ DAVID X PRUTTING/Patrick McMullan / Getty Images / Ideal Image

Διαβάστε περισσότερα:

Πώς θα κοντύνεις το puffer jacket με μια κίνηση; (VIDEO)

Δερμάτινη φούστα: Πώς θα τη φορέσεις αυτές τις γιορτές και πού θα βρεις τα πιο ωραία σχέδια;

H Fashion Editor, Ελένη Βάγια, σου δείχνει πώς να στενέψεις το oversized παλτό σε 2” (VIDEO)

Keywords
Τυχαία Θέματα