Οι εκπρόσωποι της αγένειας του ΤΙΠΟΤΑ

Στην εγχώρια show biz υπάρχουν αναρίθμητα παραδείγματα “καλλιτεχνών” που συνεχώς μονοπωλούν τα φώτα της δημοσιότητας για πολλούς και διάφορους λόγους, που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την τέχνη που υπηρετούν.

Σίγουρα τους ξέρεις κι εσύ. Τους έχεις δει, τους έχεις ακούσει,γνωρίζεις ακόμα και το μικρό τους όνομα -για να μην σου πω πως με μερικούς από αυτούς έχεις ανεβάσει και selfie στα social media, θέλοντας να αποσπάσεις όσα περισσότερα likes

γίνεται, ακολουθώντας το παράδειγμα της Kim Karadashian που αυτοσκοπός της, όπως και όλης της γενιάς που ανιπροσωπεύει, είναι η αύξηση των followers και η εφήμερη παραμονή στον Κυβερνοχώρο.

Η δουλειά τους όμως ποια είναι; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ; Και να το κάνεις, δύσκολα θα βρεις την απάντηση. Και αυτό, είναι απόλυτα φυσιολογικό και δικαιολογημένο, αφού η τέχνη τους είναι συγκριτικά ασήμαντη μπροστά στα γεμάτα χολή σχόλιά τους που εκσφενδονίζουν μπροστά σε κάμερες και μικρόφωνα με κινηματογραφική ταχύτητα.

Τους φαντάζομαι συχνά να παλεύουν να πουν με πειστικό τρόπο μια ατάκα από το σενάριο που τους έχει δοθεί -εννοείται για κάποιον δευτερεύοντα ρόλο – να ιδρώνουν για να τελειώσουν κακήν κακώς μια δημιουργία τους, χωμένοι κάτω από πατρόν, υφάσματα και καρφίτσες -συνήθως αντίγραφο από άλλον σχεδιαστή μόδας – να τρέμουν για να ολοκληρώσουν ένα τραγούδι τους.

Παρόλα όμως τα παραπάνω, τους σταματούν σε events, θεατρικές παραστάσεις, ακόμα και στο δρόμο για να τους πουν μπράβο για τα λόγια τους που είναι γεμάτα δηλητήριο και τις ρουκέτες χολέρας που έχουν εξαπολύσεις κατά καιρούς για όλους και για όλα.
Κυρίως όμως για όσους τα έχουν καταφέρει εξαιρετικά καλά στη ζωή τους. Τους επιτυχημένους και τους γεμάτους καλλιτεχνική αξία. Με αυτούς τα έχουν βάλει από τότε που θυμούνται τον εαυτό τους και μάλιστα με μια πρωτοφανή λύσσα που χρήζει ιατρικής παρακολούθησης και θα έκανε κάθε Σύγχρονο Φρόιντ να γράψει δεκάδες βιβλία και να ξεπουλήσει.

Και ο λόγος είναι απλός: Από τη στιγμή που δεν θα μπορέσουν ποτέ να γευτούν την ικανοποποίηση της χαράς και της δημιουργίας κάτι δικού τους, γιατί αυτό προυποθέτει ταλέντο, σκληρή δουλειά και κόπο και όχι την ευκολία που έχουν συνηθίσει, ρίχνουν λάσπη σε δημόσια παραλληρήματα κακίας, το μοναδικό τους χαρακτηριστικό γνώρισμα, έχοντας αποδεχτεί πολύ καλά τη φύση τους, την μετριότητα.

Παραδομένοι σε ένα συνεχές κυνήγι της αναγνώρισης που δεν τους κάθεται χρόνια τώρα με τίποτα, στέκονται αδύναμοι να βράζουν στο ζωμό τους, με μάτια που πετούν σπίθες χυδαιότητας και κάνουν λόγο για συμφέροντα, για κλίκες και για συστήματα που δεν τους άφησαν να προχωρήσουν, υπογραμμίζοντας πως όσοι τα κατάφεραν το έκαναν με δόλο, ξεπαστρεύοντας όσους άξιζαν.

Ακάλυπτες επιταγές. Μισάνθρωποι. Εκπρόσωποι της αγένειας του τίποτα. Συκοφάντες του δίκαιου, αλλά πάνω από όλα οι καλύτεροι πελάτες των μελών των πάνελ όλων των εκπομπών αλλά και των συντακτών των gossip περιοδικών και sites που τους περιμένουν πως και πως να τους τσακώσουν σε ένα ακόμα παραλήρημα χολέρας για να βγάλουν το ψωμί τους, τρίβοντας τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα