Το ζευγάρι που τα παράτησε όλα για να γυρίσει τον κόσμο με ποδήλατο!

Η Ute Pfeffer και ο Konrad Hötschl αποφάσισαν πριν από ενάμιση χρόνο να κάνουν το γύρο του κόσμου με ένα διπλό ποδήλατο. Το ταξίδι τους ξεκίνησε από τη Φρανκφούρτη, όπου διέμεναν όλη τους τη ζωή. Μέχρι σήμερα έχουν διανύσει πάνω από δέκα χιλιάδες χιλιόμετρα και έχουν εξοικονομήσει περισσότερα από πεντακόσια λίτρα βενζίνης.

Η Γερμανία ήταν η αφετηρία του ταξιδιού τους, ενώ η Γαλλία, η Γεωργία, η Αρμενία, το Αζερμπαιτζάν, το Ιράν, το Κιργιστάν, η Κροατία, καθώς και το Μαυροβούνιο, η Αυστρία, η Ελβετία, η Σλοβενία,

το Τατσικιστάν, το Καζακστάν, η Αλβανία και η Τουρκία αποτέλεσαν τους κύριους προορισμούς από όπου πέρασε το ζευγάρι. Φυσικά, απο τη λίστα τους δε θα μπορούσε να λείπει η Ελλάδα.

Η στάση στην Ελλάδα

Το ζευγάρι, αφού ήρθε στη χώρα μας μέσω της Αλβανίας, κατευθύνθηκε καθοδικά προς το δυτικό κομμάτι και περνώντας από την Πάτρα και τον ισθμό της Κορίνθου, έφτασαν στην Αθήνα και τη Χαλκίδα, όπου και διέμειναν. Τις επόμενες ημέρες ανέβηκαν προς τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Ξάνθη και την Κομοτηνή. Τελευταίος τους σταθμός στην Ελλάδα αποτέλεσε ο Έβρος, από όπου συνέχισαν για την Τουρκία.

«Λέγεται ότι οι Έλληνες δε συμπαθούν τους Γερμανούς. Εμείς δεν αντιληφθήκαμε κάτι τέτοιο» είπε χαρακτηριστικά ο Konrad, ο οποίος δεν παρέλειψε να σταθεί στη φιλοξενία του ελληνικού λαού.

Το ζευγάρι

Στα πενήντα-επτά τους χρόνια και οι δύο, και έπειτα από πολλά χρόνια γάμου, αποφάσισαν πως είχε έρθει η κατάλληλη ώρα για να βιώσουν μια τόσο ξεχωριστή εμπειρία.

«Πουλήσαμε τα πάντα στη Γερμανία, τις επιχειρήσεις μας, το αυτοκίνητό μας και νοικιάσαμε το σπίτι μας» λέει, χαρακτηριστικά, ο Konrad. Ο ίδιος διατηρούσε δικιά του επιχείρηση όπου κατασκεύαζε πόρτες, παράθυρα και είδη μπάνιου, ενώ η Ute ήταν ιδιοκτήτρια μιας γκαλερί.

Οι αθλητικές επιδόσεις του ζευγαριού ήταν διαφορετικές, για αυτό και αποφάσισαν να ταξιδέψουν με «διπλό ποδήλατο». Όπως ανέφεραν οι ίδιοι : «Στο διπλό ποδήλατο το ταξίδι γίνεται πιο ευχάριστο. Μπορείς να συζητάς κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ενώ η κούραση μοιράζεται και στους δυο μας».

Για τον Konrad η άθληση ήταν τρόπος ζωής, αφού συμμετείχε σε μαραθωνίους και μεγάλες ποδηλατικές διαδρομές. Η Ute δεν ασκούταν τόσο. Παρόλα αυτά υποστηρίζει πως πλέον αθλείται καθημερινά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και το απολαμβάνει.

Και αν αναρωτιέστε για το πόσα πράγματα μπορεί να έχουν μαζί τους, οι ίδιοι λένε «μόνο τα απαραίτητα». Έτσι, στις τσάντες ποδηλάτου, έχουν μια σκηνή, μερικά εργαλεία κουζίνας, ορισμένα ρούχα, φίλτρα και νερό. Φαγητό δεν μεταφέρουν, καθώς μπορεί να φάνε σε κάποιο ξενώνα που θα διανυκτερεύσουν ή να αγοράσουν φρούτα από το δρόμο.

Το ζευγάρι ταξιδεύει ήδη ενάμιση χρόνο και στοχεύει το 2020 να έχει φτάσει στον τελικό του προορισμό που είναι η Αυστραλία. Σήμερα αποχαιρέτησαν την Κεντρική Ασία, με τελευταία στάση στο Καζακστάν.

Η Ute και ο Konrad λένε πως το εγχείρημά τους δεν είναι σε καμιά περίπτωση εύκολο. Απαιτεί σωματική και ψυχική δύναμη. Την οποία και έχουν. Έτσι, συνεχίζουν προς τον επόμενο προορισμό τους ευδιάθετου και χαμογελαστοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα