Kοσμήματα 2023: Αυτοί οι 3 τύποι έχουν ιδιαίτερη ζήτηση φέτος

Το 2023 οι λάτρεις των εκλεκτών κοσμημάτων και των όμορφων αξεσουάρ μόδας μπορούν να ανυπομονούν για πολλά “bling bling”. Σύμφωνα με την αισθητική Y2K και δημοφιλή sites κοσμημάτων όπως το bijoubox.gr, η φετινή τάση είναι να υπερβάλουμε λίγο όσον αφορά τα κοσμήματα. Αυτό σημαίνει ότι τα εντυπωσιακά και αστραφτερά κοσμήματα σε όλα τα χρώματα και σχήματα είναι infashion. Είτε μεγάλα statement σκουλαρίκια, είτε εντυπωσιακά κολιέ και βραχιόλια, ό,τι σου αρέσει επιτρέπεται.

Από

την άλλη πλευρά, αν είσαι πιο μίνιμαλ, μπορείς να επικεντρωθείς σε μεμονωμένα κομμάτια και να τα αναδείξεις με στοχευμένο τρόπο. Μεμονωμένα, υψηλής ποιότητας κοσμήματα όπως ένα κομψό κολιέ ή ένα λιτό ρολόι χειρός, μπορούν να συμπληρώσουν τέλεια το ντύσιμο και να το κάνουν να τραβήξει τα βλέμματα.

Ανεξάρτητα από το στυλ που θα επιλέξεις, το 2023 υπάρχει κάτι για κάθε γούστο. Να είσαι γενναία και να δοκιμάσεις νέες τάσεις στα κοσμήματα ή να βασιστείς σε διαχρονικά κλασικά σχέδια. Το βασικό είναι να αισθάνεσαι καλά και να αποπνέεις αυτοπεποίθηση.

Αυτό το κόσμημα θα το φορέσουμε το 2023

Όλα επιστρέφουν στον κόσμο της μόδας, συμπεριλαμβανομένης της μόδας Y2K. Αυτό σημαίνει ότι η πολύχρωμη, φανταχτερή μόδα στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000 είναι και πάλι εδώ. Και πώς θα μπορούσε αυτή η τάση να μην επηρεάζει και τις τάσεις στα κοσμήματα. Όσο περισσότερα είναι περισσότερα τόσο το καλύτερι! Τα εντυπωσιακά και πολύχρωμα κοσμήματα είναι απολύτως μοντέρνα.

Αλλά όπως με κάθε τάση, υπάρχει και μια αντίθετη τάση. Το μίνιμαλ υπογραμμίζεται με ξεχωριστά, φίνα κοσμήματα που ολοκληρώνουν τέλεια το ντύσιμο.

Στις πιο πρόσφατες πασαρέλες, τα κοσμήματα αποτελούν σημαντικό κομμάτι των outfit. Εντυπωσιακά statement σκουλαρίκια και βραχιόλια, καθώς και κολιέ με μεγάλα μενταγιόν γίνονται πρωταγωνιστές της εμφάνισης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης και στα κοσμήματα σε ασυνήθιστα σχήματα και χρώματα. Το σύνθημα: Το motto του 2023… τραβήξετε την προσοχή!

Αλλά και πιο συντηρητικά κοσμήματα όπως φιλιγκράν και διακριτικά κολιέ τα είδαμε επίσης, στις πασαρέλες. Πρόκειται για διαχρονικά και κλασικά σχέδια που μπορούν να συμπληρώσουν τέλεια κάθε ντύσιμο.

Κοσμήματα από στρας

Τα κοσμήματα της δεκαετίας του 1990 κάνουν πραγματικό comeback φέτος. Τα λεγόμενα κοσμήματα “bling-bling” επιστρέφουν και αποκτούν μεγάλη δημοτικότητα. Οι πέτρες κυριαρχούν στα κοσμήματα και είτε διάφανες είτε χρωματιστές, το βασικό είναι να αστράφτουν στο φως! Αυτή η τάση στα κοσμήματα βασίζεται σε εντυπωσιακά και αστραφτερά κολιέ, σκουλαρίκια και βραχιόλια που αναδεικνύουν το ντύσιμο.

Τα μακριά σκουλαρίκια με στρας είναι ιδιαίτερα δημοφιλή φέτος και αποπνέουν μια συναρπαστική vintage αίσθηση. Με τον μακρύ, σαρωτικό σχεδιασμό τους, τραβούν την προσοχή όλων και είναι ιδανικά για ειδικές περιστάσεις και όχι μόνο.

Ογκώδεις αλυσίδες

Μια τάση στα κοσμήματα που δεν μπορεί να αγνοηθεί το 2023 είναι οι μεγάλες αλυσίδες με κρίκους. Αυτές οι εντυπωσιακές αλυσίδες εμφανίζονται τόσο στα κολιέ όσο και στα βραχιόλια. Οι αλυσίδες φοριούνται συχνά σκέτες, τραβώντας τα βλέμματα επάνω τούς. Μπορούν όμως να συνδυαστούν και με ένα statement μενταγιόν για να κάνουν το outfit ακόμα πιο συναρπαστικό.

Ιδιαίτερα δημοφιλές φέτος είναι το λεγόμενο statement βραχιόλι, το οποίο αποτελείται από πολλές αλυσίδες με κρίκους. Διαφορετικές αλυσίδες με κρίκους συνδυάζονται μεταξύ τους για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Είτε με πολύχρωμες χάντρες, αστραφτερά κρεμαστά ή απλές αλυσίδες… όλα επιτρέπονται.

Ακόμη και στα κολιέ, οι μεγάλες αλυσίδες με κρίκους τραβούν φέτος τα βλέμματα. Η δυναμική της αισθητικής τους αναδεικνύεται ιδιαίτερα μέσω layering. Πολλές αλυσίδες διαφορετικού μήκους συνδυάζονται μεταξύ τους για να δημιουργήσουν ένα αρμονικό σύνολο.

Layering κοσμήματα 

Ιδιαίτερη τάση φέτος είναι η μίξη υλικών και χρωμάτων όπως το χρυσό και το ασημί. Για πολύ καιρό αυτό θεωρούνταν απαγορευτικό, αλλά το 2023 θα είναι σίγουρα must. Η μίξη υλικών είναι κατάλληλη και για το layering κοσμημάτων. Χρυσές και ασημένιες αλυσίδες ή βραχιόλια, συνδυάζονται μεταξύ τους για να δημιουργήσουν μια συναρπαστική και σύγχρονη συνολική εικόνα.

Είτε λεπτές αλυσίδες είτε εντυπωσιακά statement κομμάτια, άφησε τη δημιουργικότητά σου να τρέξει ελεύθερη. Είναι σημαντικό, οι αλυσίδες ή τα βραχιόλια να συνδυάζονται σε διαφορετικά μήκη για να δημιουργήσουν το αισθητικό αποτέλεσμα που επιθυμείς.

Συνολικά, μπορούμε να πούμε ότι το layering κοσμημάτων σε όλες τις παραλλαγές του είναι ένα μεγάλο must για το 2023. Αν λοιπόν σου αρέσει να συνδυάσεις και να πειραματίζεσαι με τα κοσμήματά σου, φέτος είναι η κατάλληλη χρονιά!

Τα κοσμήματα είναι το απόλυτο must-have αξεσουάρ και φέτος. Εντυπωσιακά, διακριτικά, πολύχρωμα ή μινιμαλιστικά, βρες το στυλ που σου ταιριάζει καλύτερα και φόρεσε τα αντίστοιχα κοσμήματα που θα το αναδείξουν ιδανικά, με αυτοπεποίθηση και σιγουριά΄. Ένα είναι σίγουρο… δε θα περάσεις απαρατήρητη!!

Μια ματιά ακόμα: Elegance is the key! Τα πιο chic looks για να φορέσετε από το πρωί μέχρι το βράδυ

Keywords
Τυχαία Θέματα