8 καλά κρυμμένα μυστικά από τον χώρο της μόδας που θα σε αφήσουν άφωνη!

Στον χώρο της μόδας, όπως και σε κάθε επαγγελματικό τομέα, υπάρχουν αρκετά μυστικά που ο κόσμος δε γνωρίζει. Σήμερα λοιπόν, έχω διάθεση Fashion Investigator και θέλω να εντρυφήσω λίγο βαθύτερα σε αυτά τα μυστικά.

#1. Το 97% των συνολικών εσόδων από τη βιομηχανία της μόδας προέρχονται από 20 συγκεκριμένες εταιρείες.

#2. Μπορεί να φαίνεται ότι όλα τα brands ασχολούνται με το sustainability αλλά αυτή η έννοια είναι πολύ σχετική και γενικά επικρατεί ένα χάος γύρω από το τι αφορά η βιωσιμότητα

και τι όχι.

#3. Έχεις αναρωτηθεί τι σημαίνει το vegan leather; Στην ουσία είναι πλαστικό ύφασμα και αν αναλογιστεί κανείς ότι κανονικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε ούτε πλαστικά, ούτε δέρματα, ο όρος vegan χάνει το πραγματικό του νόημα.

#4. Τα περισσότερα brands δεν φτιάχνουν οι ίδιοι τα ρούχα τους. Και μάλιστα δεν μπορούν να σου πουν με σιγουριά πού και από ποιους δημιουργούνται τα υφάσματα που χρησιμοποιούν.

#5. Σύμφωνα με τους νόμους στην Αμερική, ένα προιόν θεωρείται αμερικάνικο αν έχει φτιαχτεί στο 51% του στην Αμερική.

#6. Η συγκεκριμένη λεζάντα κρύβει μια πολύ μεγάλη αλήθεια! ”Designed by Gucci in Italy. Made in China.”

#7. Οι πραγματικοί δημιουργοί της μόδας και των υλικών (που χρησιμοποιούν πολλοί σχεδιαστές και brands), είναι ανώνυμοι και κανείς δε μαθαίνει τίποτα για αυτούς.

#8. Πολλοί υπάλληλοι που ασχολούνται με τη δημιουργία πολυτελών ρούχων στην Ανατολή, όπως για παράδειγμα για τη δημιουργία ενός Chanel φορέματος, στην πραγματικότητα δεν μπορούν να αγοράσουν με τα χρήματά τους ούτε ένα απλό πουκάμισο.

© Christian Vierig/ Getty Images / Ideal Image

Διαβάστε περισσότερα:

Η επιστροφή των Logos είναι γεγονός- Η Taylor Swift ποντάρει δυναμικά σε αυτό το trend

Star Style: Υπάρχει ένα jacket που η Αθηνά Οικονομάκου δεν αποχωρίζεται ΠΟΤΕ!

Οι 6 top τάσεις στις τσάντες του καλοκαιριού- Σύμφωνα με τους top experts της μόδας

Keywords
Τυχαία Θέματα