Βασιλιάς Κάρολος: Σπάει την παράδοση 900 ετών – Μονάρχες απ’ όλο τον κόσμο στην τελετή στέψης

21:14 5/5/2023 - Πηγή: InStyle

Στο Λονδίνο χτυπά η καρδιά της μοναρχίας, καθώς το Σάββατο θα γίνει η τελετή στέψης του βασιλιά Κάρολου.

Μονάρχες απ’ όλο τον κόσμο καταφθάνουν στη Βρετανία, για να δώσουν το “παρών” στην ιστορική τελετή στο Αββαείο του Ουέστμινστερ.

Ο Κάρολος σπάει μια παράδοση 900 ετών, προσθέτοντας μονάρχες στη λίστα καλεσμένων του.

Αυτό σημαίνει ότι αρκετοί βασιλείς και βασίλισσες θα μπορέσουν να παραστούν

στη λαμπερή εκδήλωση, αν και η σύμβαση υπαγόρευε ότι κανένας άλλος εστεμμένος βασιλιάς δεν έπρεπε να παρευρίσκεται στη στέψη ενός Βρετανού μονάρχη, σε μια παράδοση που διήρκεσε 900 χρόνια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Royal Family (@theroyalfamily)

Αυτό βασιζόταν στην ιδέα ότι το ιερό γεγονός θα έπρεπε να είναι μια στενή ανταλλαγή μεταξύ του μονάρχη και του λαού του, παρουσία του Θεού.

Αλλά ο Κάρολος αποφάσισε να μην το κάνει αυτό, γεγονός που σηματοδοτεί έναν από τους τρόπους με τους οποίους προσπάθησε να εκσυγχρονίσει την τελετή, κάτι που σημαίνει ότι οι εστεμμένοι φίλοι του, συμπεριλαμβανομένων Ευρωπαίων βασιλιάδων και ηγεμόνων από αραβικά κράτη, μπήκαν στη λίστα των προσκεκλημένων.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Crown Princess Mary of Denmark (@hrh_mary_of_denmark)

Ανάμεσα στις επιβεβαιωμένες παρουσίες είναι ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό και η πριγκίπισσα Charlene, ο πρίγκιπας Frederik της Δανίας και η σύζυγός του, πριγκίπισσα Mary, ο βασιλιάς Carl XVI Gustav της Σουηδίας και η κόρη του, διάδοχος του θρόνου, πριγκίπισσα Victoria, ο βασιλιάς Felipe και η βασίλισσα Letizia της Ισπανίας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Queen Letizia of Spain (@queenletizia)

Ο βασιλιάς Willem-Alexander και η βασίλισσα Maxima της Ολλανδίας, οι οποίοι θα φέρουν την κόρη και διάδοχό τους πριγκίπισσα Catharina-Amalia στη δεξίωση την παραμονή της στέψης. Επίσης, από τη Νορβηγία θα έρθουν ο διάδοχος, πρίγκιπας Haakon και η πριγκίπισσα Mette-Marit.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Det Norske Kongehuset (@detnorskekongehus)

Ο αυτοκράτορας Naruhito της Ιαπωνίας στέλνει έναν εκπρόσωπο: τον αδελφό του, τον διάδοχο, πρίγκιπα Fumihito με τη σύζυγό του, πριγκίπισσα Kiko. Παρών και ο βασιλιάς Jigme Khesar Namgyel Wangchuck και η βασίλισσα Jetsun Pema του Μπουτάν, ενώ μεταξύ των πιο πρόσφατων που επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους είναι ο βασιλιάς Αμπντάλα Β΄ της Ιορδανίας και η σύζυγός του, βασίλισσα Ράνια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Queen Rania Al Abdullah (@queenrania)

Ακόμη, στην τελετή θα παραστούν ο Μέγας Δούκας Henri και Μεγάλη Δούκισσα Maria Teresa από το Λουξεμβούργο, ο βασιλιάς Philippe και η βασίλισσα Mathilde του Βελγίου, ο πρίγκιπας Alois και η πριγκίπισσα Sophie του Λιχτενστάιν, ο βασιλιάς Tupou VI και η βασίλισσα Nanasipau’u του Τόνγκα, ο Otumfuo Osei Tutu II και η λαίδη Julia, το βασιλικό ζεύγος του Ashanti της Γκάνας, ο Yang di-Pertuan Agong και η Raja Permaisuri Agong Tunku της Μαλαισίας, ο βασιλιάς Tuheitia και Makau Ariki Atawhai, βασιλείς των Μαορί από τη Νέα Ζηλανδία, ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης Vajiralongkorn και η βασίλισσα Suthida.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη maha vajiralongkorn (@mahavajiralongkorn89)

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο βασιλιάς Κάρολος παρέθεσε δεξίωση στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για προσκεκλημένους αρχηγούς κρατών και εκπροσώπους του εξωτερικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα