10 πράγματα που ξεχνάτε να κάνετε πριν φύγετε για διακοπές

Σας έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με τα πιο συχνά 10 πράγματα που ξεχνάτε να κάνετε φεύγοντας για να μην πάει τίποτα στραβά αυτήν την φορά. Τσεκάρετε τη λίστα πριν φύγετε και ετοιμαστείτε να ξεκινήσετε πανέτοιμοι και ξέγνοιαστοι για τις διακοπές σας και τις περιπέτειες που σας περιμένουν.

Λογαριασμοί
Πληρώστε κάθε λογαριασμό και τακτοποιήστε κάθε έξοδο που έχετε. Αν δεν προλαβαίνετε, προγραμματίστε να κάνετε ηλεκτρονικά τις πληρωμές σας, έτσι ώστε να μην έχει μείνει καμία οικονομική εκκρεμότητα φεύγοντας.

Με αυτόν τον τρόπο δεν θα κινδυνεύετε να έρθετε αντιμέτωποι με κομμένο ρεύμα ή νερό, όταν επιστρέψετε, ενώ παράλληλα, θα ξέρετε πόσα χρήματα έχετε στη διάθεση σας να σπαταλήσετε στις διακοπές σας, εφόσον δεν χρωστάτε σε λογαριασμούς προηγούμενων μηνών.

Τακτοποιήστε το πορτοφόλι σας
Ίσως να μην σας έχει περάσει καν από το μυαλό, αλλά πραγματικά δεν χρειάζεται να κουβαλάτε μαζί σας στις διακοπές ένα πορτοφόλι γεμάτο αποδείξεις, διαφημιστικές κάρτες και ο,τιδήποτε άλλο δεν θα σας φανεί πραγματικά χρήσιμο. Αρκεστείτε στα απολύτως απαραίτητα μόνο.

Κάντε αντίγραφα από σημαντικά έγγραφα
Και επειδή, υπάρχει κίνδυνος να χάσετε το πορτοφόλι σας, δε θα θέλατε μετά από αυτήν την αναστάτωση που θα περάσετε να ταλαιπωρηθείτε περισσότερο και να χάσετε χρόνο από τις διακοπές σας για να ανακτήσετε πάλι σημαντικά χαρτιά και κάρτες. Φροντίστε να έχετε βγάλει φωτοτυπίες ή να έχετε σκανάρει την ταυτότητα, το διαβατήριο, την πιστωτική σας κάρτα ή την ακαδημαϊκή σας ταυτότητα, αν έχετε, για να μπορείτε να κινηθείτε στον χώρο που είστε, μέχρι να βγάλετε καινούρια. Κι επειδή τα φωτοτυπημένα έγγραφα μπορούν να χαθούν επίσης, φροντίστε να τα έχετε στείλει και ηλεκτρονικά στο mail σας, έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση σε αυτά ανά πάσα στιγμή.

Κλείστε τις πρίζες
Δεν αρκεί να έχετε απενεργοποιήσει απλώς τις ηλεκτρικές σας συσκευές. Κλείστε τα πολύπριζα και αφαιρέστε τις πρίζες εντελώς για να μην καταναλώνουν καθόλου ενέργεια και για να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος πυρκαγιάς από την ζέστη. Επίσης, εκτός από την ασφάλεια, εξασφαλίζετε οικονομία ενέργειας και χρημάτων.
Τσεκάρετε το ημερολόγιο σας
Σιγουρευτείτε ότι έχετε τακτοποιήσει όλες τις δουλειές σας φεύγοντας. Αν έχετε κάποιο ραντεβού ή κάποια εξωτερική δουλειά να κάνετε, φροντίστε να την έχετε ολοκληρώσει φεύγοντας ή προσπαθήστε να την αναβάλλετε και να την προγραμματίσετε αφότου γυρίσετε. Το ιδανικό είναι, βέβαια, να την ολοκληρώσετε πριν ξεκινήσετε για διακοπές, έτσι ώστε να μην σας βασανίζει η σκέψη για το τι έχετε να κάνετε μόλις γυρίσετε πίσω.

Αγοράστε από πριν ό,τι θα χρειαστείτε Μην αφήνετε για τελευταία στιγμή να αγοράζετε τρέχοντας και στην διπλάσια τιμή το σνακ που θα φάτε στο ταξίδι σας ή το βιβλίο που θα διαβάσετε για να χαλαρώσετε. Σκεφτείτε πρακτικά και οργανωθείτε αποτελεσματικά.

Κάντε λίστα
Ετοιμάστε λίστα με ό,τι θα χρειαστείτε να πάρετε μαζί σας από το πιο μικρό και ασήμαντο μέχρι το πιο αναγκαίο. Τσεκάρετε όσες φορές χρειαστεί τη λίστα σας πριν κλείσετε την πόρτα πίσω σας. Δεν θα θέλατε να φτάσετε στο αεροδρόμιο ή το λιμάνι και λίγα λεπτά πριν την αναχώρησή σας να συνειδητοποιήσετε πως έχετε ξεχάσει το εισιτήριο σας.

Τον φορτιστή σας!
Το αντικείμενο με τις περισσότερες πιθανότητες, όχι μόνο να μην το πάρετε μαζί σας, αλλά και να μην το είχατε βάλει καν στη λίστα σας. Επειδή δεν θα θέλατε ξαφνικά να ξεμείνετε χωρίς gps, φωτογραφική μηχανή, ίντερνετ, τηλεφωνική επικοινωνία και οτιδήποτε άλλο σας παρέχει το κινητό σας, φροντίστε να βάλετε μέσα στην βαλίτσα τον φορτιστή σας πρώτα απ’ όλα. Και για τους λάτρεις της μουσικής, μην ξεχάσετε τα ακουστικά σας επίσης!

Πλύντε τα σεντόνια σας
Φροντίστε να μην αφήσετε άπλυτα πίσω σας, όπως επίσης και τα χρησιμοποιημένα, στρωμένα σεντόνια σας. Αλλάξτε τα σεντόνια σας, βάλτε καθαρά και θα το εκτιμήσετε τόσο πολύ, όταν γυρίσετε ταλαιπωρημένοι από το ταξίδι σας, που θα σας περιμένει το μοσχομυριστό και στρωμένο με καθαρά σεντόνια κρεβάτι σας.

Καθαρίστε το ψυγείο και πετάξτε τα σκουπίδια
Επειδή κανείς δεν θα ήθελε, όταν επιστρέψει, να γνωρίσει νέους συγκατοίκους, καθαρίστε το ψυγείο σας, ώστε να μην μείνει τίποτα που μπορεί να χαλάσει, όσο λείπετε, και, φυσικά, πετάξτε τα σκουπίδια από τον κάδο απορριμμάτων που έχετε σε κουζίνα και μπάνιο. Διατηρήστε έτσι το σπίτι σας καθαρό, φρέσκο και με ωραίο άρωμα. Μπορείτε να το ψεκάσετε και με αρωματικό χώρου φεύγοντας για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Διαβάστε ακόμα περισσότερα άρθρα και tips για τη διακόσμηση και οτιδήποτε αφορά το σπίτι στο www.spirossoulis.com – the home issue

Keywords
Τυχαία Θέματα