Τι “ξεδιψά” την επιδερμίδα σας; Αναζητήστε αυτά τα 5 συστατικά!

O ήλιος σε συνδυασμό με το αλάτι της θάλασσας ή το χλώριο της πισίνας ξηραίνουν και αφυδατώνουν την επιδερμίδα. Για να επανορθώσετε τυχόν φθορά της ή για να διατηρήσετε τη βελούδινη υφή της, φροντίστε μετά το ντους να βάζετε ένα προιόν που θρέφει και ενυδατώνει σε βάθος. Η καλή ενυδάτωση είναι το κλειδί για την διατήρηση μιας απαλής και ελαστικής επιδερμίδας και για την πρόληψη των ρυτίδων.

Ποια συστατικά είναι ιδανικά για αποτελεσματική ενυδάτωση;

Για να ξεδιψάσετε την επιδερμίδα σας αναζητήστε προίοντα που περιέχουν στη σύνθεσή τους:

1 Βιταμίνη Ε: Πρόκειται για

ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες. Όσον αφορά στο σώμα, λοσιόν που περιέχουν βούτυρο καριτέ θα θρέψουν την επιδερμίδα σας αφήνοντάς την εξαιρετικά απαλή.

2 Ceramides: Σύμφωνα με έρευνες, το ξηρό, ταλαιπωρημένο ή ευερέθιστο δέρμα συχνά συνδέεται με την έλλειψη κεραμιδίων. Για να αυξήσουμε την ποσότητά τους στην επιδερμίδα μας, επιλέγουμε καλλυντικές κρέμες που έχουν στη σύνθεσή τους είτε κεραμίδια είτε νιασιναμίδη (αλλιώς βιταμίνη PP) σε ποσοστό 2%, που αυξάνει τα κεραμίδια, άρα τη συνοχή της κεράτινης στιβάδας και κατ’ επέκταση του επιδερμικού φραγμού.

3 Oils: Είναι ξηρά λάδια, απορροφώνται εύκολα, και χάρη στη δομή τους μπορούν να διεισδύουν μέχρι τα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Κορυφαία ευεργετικά έλαια θεωρούνται το ελαιόλαδο, το αργκάν και το έλαιο καρύδας, τα οποία περιέχουν πολλούς αντιοξειδωτικούς παράγοντες, λιπαρά οξέα και βιταμίνες.

4 Πανθενόλη (Panthenol): Παράγωγο της βιταμίνης Β5 ενυδατώνει σε βάθος, επιταχύνει τη δημιουργία νέων κυττάρων και κάνει το δέρμα απαλό και λείο. Το μεγάλο της προσόν είναι ότι διεισδύει στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας και απορροφάται σε εξαιρετικό βαθμό από τα κύτταρα.

5 Υαλουρονικό οξύ: Πρόκειται για μεγάλα μόρια, πολυσακχαριτικές αλυσίδες, που σχηματίζουν ένα είδος υδάτινου τζελ, σαν στρώμα γεμάτο νερό, που διατηρεί τον όγκο και την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Το μυστικό

Φροντίζετε μετά το ντους να μην τρίβετε την επιδερμίδα σας αλλά να την σκουπίζετε ταμποναριστά. Απλώστε την ενυδατική κρέμα σε νωπό δέρμα.

The post Τι “ξεδιψά” την επιδερμίδα σας; Αναζητήστε αυτά τα 5 συστατικά! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα