Τα πιο ωραία χρηστικά αντικείμενα που είναι γλυπτά!

Η designer Χριστίνα Σκουλούδη δημιουργεί αντικείμενα με χρηστική αξία αλλά που να μπορούν να λειτουργούν ως γλυπτά. Το ξύλο, το χαρτί και το μέταλλο είναι τα αγαπημένα της υλικά ενώ έχει επηρεαστεί από το σκανδιναβικό ντιζάιν και τους Ιάπωνες. Η Χριστίνα είναι μία από τους Έλληνες designers που συμμετέχουν τον Οκτώβριο στην έκθεση Beware of Greeks για την προώθηση του ελληνικού design στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο.

Παθιασμένη με όλα τα υλικά, τις τεχνολογίες και τις τεχνικές επεξεργασίας τους επηρεάζεται από αυτά, προκειμένου να επιτύχει καινοτομία.

Λατρεύει την απλότητα, την απτότητα και τη ζεστασιά των λαϊκών παραδοσιακών ελληνικών σκευών και επίπλων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρησιμοποιεί το ξύλο, το μέταλλο και το δέρμα, θέλει τα αντικείμενα που δημιουργεί να φέρουν μνήμες και ποιότητες της αυθεντικής ελληνικής ζωής. Επιδιώκει να παρασύρει τους ανθρώπους στη δύναμη της φόρμας, την ομορφιά και την ποιότητα. Με την ενσωμάτωση αυτών των διασυνδεδεμένων αξιών σε όλα τα προϊόντα της σκοπεύει να τα κάνει προσιτά σε όλους. Θέλει οι χρήστες να αισθάνονται οικία με τα αντικείμενα, όχι αμήχανοι μπροστά τους! Η Χριστίνα Σκουλούδη δημιουργεί αντικείμενα-πρωταγωνιστές των ημερήσιων τελετουργικών μας.

Η νέα της συλλογή Fylla


Χριστίνα Σκουλούδη

Ακολουθήστε τη Χριστίνα στο Instagram και στη σελίδα της στο Facebook

Ποια είναι η Χριστίνα Σκουλούδη

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Kingston του Ηνωμένου Βασιλείου όπου της απονεμήθηκε το πτυχίο BA (hons) στο Σχεδιασμό επίπλου και χρηστικού αντικειμένου
Με την επιστροφή της στην Ελλάδα συνεργάζεται με κατασκευαστές σε έργα σχεδιασμού προϊόντων που εστιάζουν σε: έπιπλα, φωτισμό, γυαλί, υπαίθριο εξοπλισμό και τσάντες.
Έχει συνεργαστεί με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Ελλάδας, τα ΤΕΙ Καρδίτσας, το Κολέγιο ΑΚΤΟ και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ως εκπαιδευτικός σχεδιασμού προϊόντων.
Έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου έχει βραβευτεί για το έργο της.
Το 2009 ίδρυσε το δικό της στούντιο παραγωγής αποκλειστικά δικών της συλλογών τις οποίες διαθέτει σε χονδρική και λιανική πώληση. www.skouloudi.com.

The post Τα πιο ωραία χρηστικά αντικείμενα που είναι γλυπτά! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα