Πώς να κρατήσετε τον έλεγχο στα ψώνια

Όπως φαίνεται, την οικονομική κρίση πολλοί την βιώνουν μόνο από την άρνηση του αφεντικού τους για αύξηση και από τις ειδήσεις, αφού παρά τα όσα συμβαίνουν, οι περισσότεροι άνθρωποι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τη βόλτα στα μαγαζιά και τα ψώνια, σαν τρόπο καταπολέμησης του άγχους.

«Δυστυχώς, όμως, το να προσπαθείς να κάνεις τον εαυτό σου να νιώσει καλύτερα, αγοράζοντας 2 παντελόνια και 3 φορέματα, δεν έχει άμεση επίδραση στα βαθύτερα συναισθήματά σου», τονίζει η Έιπριλ Λέιν Μπένσον, Ph.D., συγγραφέας του βιβλίου To Buy

or Not to Buy: We Why Overshop and How to Stop (Να ψωνίζω ή να μην ψωνίσω: Γιατί γινόμαστε υπερκαταναλωτικοί και πώς να σταματήσουμε). «Το χειρότερο δε, είναι ότι τα ψώνια μπορεί να σου δημιουργήσουν έξτρα άγχος, να φέρουν ένταση στη σχέση σου και να… αδειάσουν το πορτοφόλι σου». Η Μπένσον προτείνει 3 στρατηγικές για να σε βοηθήσει ν’ αποφύγεις τα μελλοντικά καταναλωτικά… ξεφαντώματα.
1 Επικεντρωθείτε στα συναισθήματά σας

Είστε θυμωμένη με το σύντροφό σας ή βαριέστε στη δουλειά; Αν νιώθετε ένα συγκεκριμένο συναίσθημα κάθε φορά που σας πιάνει η μανία να ψωνίσετε κάτι, βρείτε ένα διαφορετικό τρόπο να το χειριστείτε. Για παράδειγμα, την επόμενη φορά που θα νιώσετε μοναξιά, αντί να σπαταλήσετε τα χρήματά σας σε μία πανάκριβη τσάντα πάρτε τηλέφωνο ένα φίλο και βγείτε έξω.
2 Μάθετε την αδυναμία σας

Κρατήστε ένα οικονομικό ημερολόγιο και ψάξτε για διαφορετικές πατέντες. Είναι το Mall το αγαπημένο σας μέρος; Πηγαίνετε χωρίς τις πιστωτικές σας κάρτες, δοκιμάστε μόνον αυτά που πραγματικά χρειάζεστε κι αν επιστρέψετε σπίτι και τα αποζητάτε ακόμα, παραγγείλτε τα στο διαδίκτυο.
3 Αποφύγετε το φαινόμενο της «κατρακύλας»

Οι άνθρωποι τείνουν να παρασύρονται, γι’ αυτό και μια αγορά οδηγεί σε 10! Πιέστε τον εαυτό σας να σταματήσει μετά το πρώτο ζευγάρι παπούτσια που θ’ αγοράσετε και σταδιακά θα δείτε ότι θα ξεπεράσετε την πλασματική σας ανάγκη για περισσότερα ψώνια.

The post Πώς να κρατήσετε τον έλεγχο στα ψώνια appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα