Τα λάθη που αφυδατώνουν την επιδερμίδα σας

Δεν είναι μόνον οι κακές καιρικές συνθήκες που οδηγούν σε αφυδάτωση και ξηρότητα της επιδερμίδας, υπάρχουν και κάποια λάθη που κάνουμε και την επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο. Ποια είναι αυτά και πως μπορείτε να τα διορθώσετε;

Τι αφυδατώνει την επιδερμίδα σας

Αυτές είναι οι βασικές αιτίες που προκαλούν ξηρότητα και αφυδάτωση στην επιδερμίδα σας:

* Κρύος καιρός

* Κεντρική θέρμανση

* Κλιματισμός

* Άγχος

* Τριβή με ακατέργαστα υφάσματα και επιφάνειες

* Ορμονικές αλλαγές όπως η εμμηνόπαυση

* Γήρανση (η οποία φυσικά μειώνει την περιεκτικότητα του δέρματος

σε υγρασία)

* Εκτεταμένη παραμονή σε χλωριωμένο νερό

* Καυτά μπάνια και ντους

Πώς θα καταλάβετε ότι η επιδερμίδα σας έχει αφυδατωθεί;

Το αφυδατωμένο δέρμα είναι θαμπό, ρωγμώδες και τραχύ στην αφή. Απολεπίζεται συχνά, εμφανίζει γραμμές αφυδάτωσης, ρωγμές.

Ποια είναι τα λάθη που αφυδατώνουν την επιδερμίδα σας

Λάθος 1: Το ντουζ με καυτό νερό

Όσο απολαυστικό και να είναι αυτό για εσάς, η επιδερμίδα σας έχει διαφορετική άποψη. Το καυτό νερό διώχνει τη φυσική υγρασία του σώματός σας, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα σας να γίνεται πολύ ξηρή. Προτιμήστε λοιπόν το χλιαρό νερό και το αποτέλεσμα θα είναι άμεσο.

Λάθος 2: Δεν έχετε επιλέξει την κατάλληλη ενυδατική κρέμα

Η ενυδάτωση του σώματος σας με μία κρέμα είναι must τον χειμώνα. Πρέπει όμως να χρησιμοποιείτε και την κατάλληλη κρέμα για τη δική σας επιδερμίδα. Εάν η επιδερμίδα σας μοιάζει αρκετά ξηρή και αφυδατωμένη θα χρειαστείτε μία κρέμα σώματος με συμπυκνωμένη σύνθεση, με κεραμίδια-ελαιώδη μόρια που παίζουν θεμελιώδη ρόλο στη συγκράτηση του νερού από το δέρμα, η οποία θα αντιμετωπίσει την ξηρότητα. Επίσης, οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν σοβαρό θέμα με το ξηρό δέρμα μπορεί να έρχονται αντιμέτωπες με μικροσκοπικές ρωγμές στο εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας τους. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει απώλεια ενυδάτωσης, ερυθρότητα, φλεγμονή και κάποιες φορές μπορεί να αισθάνονται κνησμό. Οι ενυδατικές μπορούν να βελτιώσουν το θέμα της ενυδάτωσης, ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται και εξειδικευμένο προϊόν για να αντιμετωπίσει τη φλεγμονή.

Λάθος 3: Χρησιμοποιείτε σκληρό σαπούνι

Αν χρησιμοποιείτε σκληρό σαπούνι, τότε μάλλον θα πρέπει να το πετάξετε. Τα σκληρά σαπούνια με υψηλό  pH απομακρύνουν κάθε ίχνος λιπαρότητας κάτι που δεν θέλουμε. Προτιμήστε ένα κρεμώδες σαπούνι σώματος αντί για υγρό σαπούνι.

Λάθος 4: Δεν πίνετε νερό

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως εσείς δεν βοηθάτε την επιδερμίδα σας να αντιμετωπίσει την ξηρότητα. Για τον λόγο αυτό, λοιπόν, προσπαθήστε να πίνετε καθημερινά όσο περισσότερο νερό μπορείτε, να τρώτε πολλά φρούτα και εάν χρειαστεί μπορείτε να καταναλώνετε και βιταμίνες για την επιδερμίδα σας. Για αυτό φυσικά θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας.

Το μυστικό

Αποφεύγετε τη χρήση αλκοολούχων λοσιόν ή οινοπνεύματος διότι αυτά προσφέρουν παροδική ανακούφιση και αφυδατώνουν περισσότερο το δέρμα.

The post Τα λάθη που αφυδατώνουν την επιδερμίδα σας appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα