5 μικρογεύματα για άμεση ενέργεια!

Τα μικρογεύματα μας βοηθούν να κρατήσουμε το μέτρο στην κατανάλωση φαγητού και να εφοδιάσουμε το σώμα με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Τα θρεπτικά συστατικά στα μικρογεύματα πρέπει να στοχεύουν στη διατήρηση της ενέργειας του οργανισμού και στην καλή ισορροπία των επίπεδων σακχάρου και σεροτονίνης στο αίμα. Επιδιώξτε να είναι πλούσιο θρεπτικά συστατικά φτωχό σε αλάτι, ζάχαρη και φυσικά να συνδυάζει διαφορετικές τροφές. Αν το μικρογεύμα συνοδεύεται με νερό ή ένα αφέψημα από βότανα, τότε έχετε εξασφαλίσει και την καλή ενυδάτωση του οργανισμού, που είναι απαραίτητη για όλες τις μεταβολικές διαδικασίες

του ανθρώπινου οργανισμού.

5 μικρογεύματα για άμεση ενέργεια!

1 Κουλούρι ολικής με σταφίδα ή σπιτικό σταφιδόψωμο
Το σταφιδοκούλουρο ολικής έχει πολλές βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ο σίδηρος, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυτικές ίνες, για ενέργεια, καλή λειτουργία του εγκεφάλου και του εντέρου. Αν το συνδυάσετε με ένα φρέσκο χυμό ή 3-4 ξηρά φρούτα χωρίς ζάχαρη είναι εξαιρετικός συνδυασμός που χαρίζει πνευματική διαύγεια και σωματική ευεξία.

2 Αραβική πίτα με αβοκάντο
Μια αραβική πίτα γεμισμένη με πιπεριές, σπανάκι και αβοκάντο είναι ένα από τα μικρογεύματα γεμάτο με φυτικές ίνες που σας δίνει μια μεγάλη ώθηση για να αντιπαλέψετε τις απαιτήσεις της ημέρας. Ειδικά τα υγιή λίπη που περιέχει το αβοκάντο θα σας κρατήσουν ενεργούς για πολύ μεγάλο διάστημα.

3 Γιαούρτι με φρούτα
Το γιαούρτι παρέχει πλήθος πρωτεϊνών ενώ τα φρούτα προσφέρουν στον οργανισμό υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και ηλεκτρολύτες. Πρόκειται για ένα από τα μικρογεύματα ενέργειας!

4 Φρούτα σε συνδυασμό με τυρί
Κι όμως, όσο αξιοπερίεργο και αν φαίνεται, αυτός ο συνδυασμός είναι τέλειος γευστικά. Ταυτόχρονα, πρόκειται για κάτι ελαφρύ που θα σας γεμίσει ενέργεια. Οι πρωτεΐνες του τυριού και οι υδατάνθρακές των φρούτων συγκροτούν ένα προωθητικό γεύμα για την ενέργεια του οργανισμού μας.

5 Βούτυρο αμυγδάλου σε ψωμί ολικής αλέσεως
Τίποτα πιο εύκολο από ένα τέτοιο μικρογεύμα. Επιλέξτε ψωμί που να έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και όσο το δυνατόν λιγότερες πρόσθετες ουσίες. Σε συνδυασμό με το φυσικό βούτυρο αμυγδάλου, το οποίο παρέχει υγιεινά λιπαρά οξέα και πρωτεΐνες, η συγκεκριμένη επιλογή αποτελεί ένα φυσικό ενισχυτικό ενέργειας.

Το μυστικό

Πιείτε νερό. Η αφυδάτωση είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που ο οργανισμός μας αισθάνεται εξασθενημένος και ένα ποτήρι νερό είναι πολλές φορές το καλύτερο «φάρμακο».

The post 5 μικρογεύματα για άμεση ενέργεια! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα