Τα σημάδια που δείχνουν ότι σας λείπει η αντιγηραντική βιταμίνη Ε

Η αντιγηραντική βιταμίνη Ε είναι γνωστή και ιδιαίτερα δημοφιλής στον γυναικείο πληθυσμό χάρη στην ιδιότητά της να «παγώνει» το χρόνο.

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά, καθώς συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες, το οποίο ενοχοποιείται για την εκδήλωση διάφορων ασθενειών και τη γήρανση των ιστών.

Η βιταμίνη Ε μεταξύ άλλων προστατεύει τις ίνες κολλαγόνου από την καταστροφική δράση

των ελεύθερων ριζών που οδηγούν στις ρυτίδες, δίνει λάμψη στην επιδερμίδα, εμποδίζει την ξηρότητα του δέρματος και προάγει την ενυδάτωσή της.

Ενισχύει το αμυντικό σύστημα της επιδερμίδας από τη βλαβερή uv ακτινοβολία περιορίζοντας έτσι τα ηλιακά εγκαύματα είτε από τον ήλιο είτε από τις ανακλάσεις αυτού (όπως προκαλεί το χιόνι)

Τα σημάδια που δείχνουν ότι σας λείπει η αντιγηραντική βιταμίνη Ε

Αν και τα υγιή άτομα σπανίως εκδηλώνουν σαφή συμπτώματα όταν υπάρχει στον οργανισμό τους έλλειψη βιταμίνης Ε, μερικές πιθανές ενδείξεις της έλλειψης είναι οι παρακάτω:

1 Βαθιές γραμμές και ρυτίδες, θαμπό και ξηρό δέρμα.

2 Μυϊκή αδυναμία.

3 Προβλήματα όρασης και παθήσεις των ματιών.

4 Κακή ισορροπία.

5 Αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού (ευπάθεια στις λοιμώξεις).

Πηγές βιταμίνης Ε

Η έλλειψη βιταμίνης Ε είναι σχετικά σπάνια και παρουσιάζεται σε άτομα με κάποιες παθήσεις ή σε άτομα των οποίων η διατροφή είναι πολύ χαμηλή σε λιπαρά.

Ωστόσο, δεν είναι δύσκολο να πάρει κανείς από τα τρόφιμα τη βιταμίνη Ε.

Βρίσκεται στους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους, τα φυτικά λάδια, όπως το ελαιόλαδο, το γάλα και τα δημητριακά, στα περισσότερα λαχανικά, όπως το σπανάκι, τις κόκκινες πιπεριές και το αβοκάντο.

The post Τα σημάδια που δείχνουν ότι σας λείπει η αντιγηραντική βιταμίνη Ε appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα