Τα 7 τρικ των διαιτολόγων για να αδυνατίσετε χωρίς να πεινάσετε

Ο μεγαλύτερος σύμμαχός σας στο αδυνάτισμα δε θα μπορούσε να ήταν άλλος από το διαιτολόγο σας. Συμβουλευτείτε τον και ακολουθήστε τις συμβουλές του. Υπάρχουν κάποια καλά κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αδυνατίσετε χωρίς να στερηθείτε τίποτα. Αυτά είναι τα 7 τρικ που συστήνει η κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος Δέσποινα Μαρσέλου για να αδυνατίσετε χωρίς να πεινάσετε.

1 Μασήστε μία τσίχλα χωρίς ζάχαρη το πρωί

Αν θέλετε να μειώσετε τις λιγούρες η τσίχλα μπορεί να σας βοηθήσει. Το μάσημα ενεργοποιεί κάποια νεύρα στη γνάθο που συνδέονται με την περιοχή του εγκεφάλου που

λαμβάνει το μήνυμα για τον κορεσμό. Έρευνα έδειξε ότι όσοι μασούσαν τσίχλα για μία ώρα το πρωί κατανάλωναν λιγότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα.

2 Αλλάξτε το περιβάλλον σας

Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Cornell διαπίστωσε ότι το να αλλάζετε το περιβάλλον σας για να ταιριάζει με τους στόχους απώλειας βάρους σας είναι πιο αποτελεσματικό από την προσπάθειά σας να αλλάξετε τις διατροφικές συνήθειες ή τις επιλογές των τροφίμων. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την κατανάλωση σε ένα μικρότερο πιάτο ή το να τρώτε σε μπλε δωμάτιο που αποθαρρύνει την κατανάλωση πολλών θερμίδων σύμφωνα με έρευνες. Επίσης ο έντονος φωτισμός μπορεί να αποτρέψει την υπερκατανάλωση φαγητού, σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας.

3 Πίνετε νερό πριν από το γεύμα

Αν πίνετε τουλάχιστον μερικά ποτήρια νερό πριν το φαγητό αυτό θα οδηγήσει σε λιγότερη κατανάλωση θερμίδων. Επίσης, πίνοντας μισό λίτρο νερό σε ένα γεύμα μπορεί να βοηθήσει τον μεταβολικό σας ρυθμό να ενεργοποιηθεί κατά 30% μέσα σε 10 λεπτά. Μερικές φορές η πείνα μπορεί επίσης να συγχέεται με τη δίψα, έτσι αν ενυδατώσετε τον οργανισμό σας θα είστε σίγουροι αν πραγματικά πεινάτε ή διψούσατε!

4 Μην τρώτε απλούς υδατάνθρακες το βράδυ (ψωμί ή μακαρόνια)

Αν και αυτό που μετράει είναι το σύνολο των θερμίδων που καταναλώσατε μέσα στη μέρα, καλό είναι να τρώτε τους περισσότερους υδατάνθρακες στο πρωινό και στο μεσημεριανό γεύμα, και να τους αποφεύγετε το βράδυ επειδή δεν θα μπορέσετε να τους κάψετε με κάποια δραστηριότητα.

5 Το μάσημα θέλει 10!

Προσπαθήστε όταν καταναλώνετε το φαγητό σας να μασάτε αργά. Στόχος να μασάτε το φαγητό σας τουλάχιστον 10 φορές για να αποκτήσετε το αίσθημα κορεσμού. Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν τρώτε αργά αυτό μπορεί να σημαίνει 100 λιγότερες θερμίδες. Κι αυτό γιατί ο εγκέφαλος χρειάζεται τουλάχιστον 20 λεπτά για να πάρει το μήνυμα ότι χόρτασε.

6 Δείτε το πιάτο σας

Αν δείτε τα απομεινάρια του πόσο έχετε καταναλώσει (π.χ. τα κόκκαλα από το κοτόπουλο) αυτό μπορεί να σας κάνει να συνειδητοποιήσετε πόσο έχετε φάει στην πραγματικότητα. Αυτό συμβαίνει επειδή ο εγκέφαλός σας χρειάζεται οπτική υπενθύμιση της ποσότητας τροφής που έχετε καταναλώσει, κι όταν αυτό δεν το βλέπει δεν ξέρει πότε να σταματήσει. Έτσι, για παράδειγμα, την επόμενη φορά που θα φάτε σοκολατάκια αφήστε τα άδεια περιτυλίγματα ως μια υπενθύμιση του πόσο σοκολατάκια έχετε φάει στην πραγματικότητα.

7 Περπατήστε πριν από το βραδινό γεύμα

Έρευνες έχουν δείξει πως 20 λεπτά περπάτημα με γρήγορο βήμα πριν το βραδινό, αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό και τον διατηρεί αυξημένο επί 2-3 ώρες – όσες χρειάζονται, δηλαδή, για να κάψετε ό,τι θα φάτε για βράδυ!

Keywords
Τυχαία Θέματα