Συνταγή: Τυρόπιτες με κρεμώδη γέμιση και αλεύρι Ζέας

Η γέμιση είναι πεντανόστιμη, κρεμώδης, με πλούσια γεύση τυριού. Ακόμα κι όταν κρυώσει διατηρεί την κρεμώδη υφή και παραμένει ακαταμάχητη. Αν σας προβληματίζει το να φτιάξετε σπιτικό φύλλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο αλλά αποφύγετε τη σφολιάτα.

Υλικά για 7 – 8 τυρόπιτες:

Για το φύλλο
– 650 γρ αλεύρι Ζέας ή όποιο αλεύρι χρησιμοποιείτε
– 10 γρ αλάτι (1 κ.γ)
– 25 γρ ξύδι (μηλόξυδο)
– 50 γρ ελαιόλαδο
– 250 γρ νερό

Για τη γέμιση
– 200 γρ γιαούρτι (κατσικίσιο)
– 200 γρ γραβιέρα (Νάξου)
– 200 γρ κατσικίσιο τυρί “φέτα”

1 αυγό
– 20 γρ ελαιόλαδο
– 30 γρ νερό ή γάλα
– δυόσμο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
1. Πρώτα ετοιμάζουμε το φύλλο. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ωραίο, βαρύ, και σχετικά εύπλαστο ζυμάρι, το οποίο δεν κολλάει. Αν χρησιμοποιήσετε άλλο αλεύρι, προσθέστε σιγά- σιγά το νερό, επειδή ενδέχεται να χρειαστεί λιγότερο. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο φύλλο. Αφήστε το ζυμάρι στην άκρη και φτιάξτε τη γέμιση

2. Τοποθετούμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Αν έχει ζέστη σκεπάζουμε με μεβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.

3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 και ξεκινάμε να ανοίξουμε φύλλο.

4. Πλάθουμε το ζυμάρι σε μακρόστενο καρβελάκι και το χωρίζουμε σε 7 ίσα μέρη. Έπειτα πλάθουμε σε στρογγυλό καρβελάκι το κάθε κομμάτι και το ανοίγουμε. Χρησιμοποιούμε ένα μικρό πιάτο ώστε να τα κόψουμε στρογγυλά. Συνεχίζουμε και με τα επόμενα.

5. Βάζουμε από 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας γέμιση σε κάθε τυρόπιτα και αυτό που μένει το μοιράζουμε.

6. Βρέχουμε με νεράκι την τυρόπιτα γύρω – γύρω ώστε να κολλήσουν οι άκρες. Διπλώνουμε στα 2 και πατάμε καλά με το δάχτυλο μας.

7. Τοποθετούμε ελάχιστο ελαιόλαδο από πάνω και αλείφουμε με νερό, Ψήνουμε σε αέρα στους 180 για 25-30 λεπτά

Το μυστικό

Τυλίξτε τες σε λαδόκολλα και μετά σε πλαστικό σακουλάκι στην κατάψυξη. Όταν τις χρειαστείτε τις ψήνετε κατευθείαν από την κατάψυξη.

Πηγή: healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr

The post Συνταγή: Τυρόπιτες με κρεμώδη γέμιση και αλεύρι Ζέας appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Αναζητήσεις
τυροπιτακια με αλευρι ζεας
Τυχαία Θέματα