Συνταγή για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Ο blogger Γαβριήλ Νικολαίδης προτείνει για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μάφινς με σοκολάτα και αποξηραμένα βερίκοκα και ροζ γλάσο. Η συνταγή είναι η βασική συνταγή για μάφινς, πετυχαίνει πάντα και δεν χρειάζεται καν μίξερ!

Το γλάσο

θα το φτιάξετε ανακατεύοντας 2 κούπες ζάχαρη άχνη 2-3 κουταλιές της σούπας περίπου νερό και 3 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Υλικά

2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις200 γρ σταγόνες σοκολάτας200 γρ αποξηραμένα βερίκοκα, χοντροκομμένα2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ1/2 φλιτζ. ζάχαρη1 φλιτζ. αποξηραμένο κράνμπερι2/3 φλιτζ. γάλα1/2 πλάκα βούτυρο λιωμένο και χλιαρό1 αυγό χτυπημένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι για muffins με 12 θήκες.Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε μπολ.Αν βαριέσαι (όπως εγώ) να το κοσμινίσεις μπορείς να το ανακατέψεις καλά με ένα αυγοδάρτη.Προσθέτουμε τη ζάχαρη τα βερίκοκα, και τις σταγόνες σοκολάτας.Ανακατεύουμε και κάνουμε μία λακκούβα στη μέση.Σε μπολ βάζουμε το γάλα, το βούτυρο και το αυγό και τα χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν.Τα προσθέτουμε στα στερεά υλικά και απαλά διπλώνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.Ισομοιράζουμε στις βουτυρωμένες θήκες.Ψήνουμε για 20 λεπτά.Τα αφήνουμε στο ταψί για λίγα λεπτά και στη συνέχεια τα βγάζουμε σε σχάρα για να κρυώσουν.

The post Συνταγή για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα