Προλάβετε τη γήρανση των μαλλιών σας

Η εμφάνιση των μαλλιών μας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική εμφάνιση μας και αντίληψη του εαυτού μας. Η αύξηση του προσδόκιμου ζωής σήμερα, αυξάνει την επιθυμία μας να δείχνουμε όλο και πιο νέοι.

Η γήρανση των μαλλιών ακολουθεί την γήρανση του ανθρώπου δηλαδή, των κυττάρων του συνολικά.

Γι’ αυτό, το τριχωτό της κεφαλής υπόκειται σε ενδογενή (ή φυσιολογική) γήρανση και εξωγενή γήρανση, που προκαλείται από εξωτερικούς παράγοντες,

κατά τον ίδιο τρόπο που μιλάμε και για ενδογενή και εξωγενή γήρανση δέρματος.

Οι ενδογενείς παράγοντες σχετίζονται με ατομικούς γενετικούς μηχανισμούς με διαφοροποιήσεις κατά περίπτωση.
Οι εξωγενείς παράγοντες περιλαμβάνουν την υπεριώδη ακτινοβολία, το κάπνισμα, το οξειδωτικό στρες, την κακή διατροφή, τον ακατάλληλο τρόπο ζωής (έντονο stress, ανεπαρκής ύπνος, την έλλειψη άσκησης ) και τη γλυκοζυλίωση (έναν πολύ σημαντικό μηχανισμό κυτταρικής γήρανσης).

Η γήρανση των μαλλιών μπορεί να είναι ορατή στο ανθρώπινο μάτι, μπορεί όμως και να μην είναι.

Η διάγνωση της γήρανσης γίνεται παρατηρώντας την τρίχα ή με απλή κλινική παρατήρηση ή με το μικροσκόπιο ή με δερματοσκόπηση ή τριχοσκόπηση.

Έτσι, στη γήρανση των μαλλιών, παρατηρείται αποσάθρωση της τρίχας και συρρίκνωση του θύλακα της. Παρουσιάζεται επίσης προοδευτική μείωση της πυκνότητας των τριχοθυλακίων στο πρόσωπο και στο τριχωτό της κεφαλής.

Η πιο συχνή κλινική εικόνα και νόσος χαρακτηριστική της γήρανσης των μαλλιών είναι η τριχόπτωση, με τελικό αποτέλεσμα, την αλωπεκία, ανδρογενετική ή γυναικείου τύπου. Επίσης, καθώς μεγαλώνουμε, τα μαλλιά αρχίζουν να γκριζάρουν. Αυτό προκαλείται από τη μείωση του μελανοκυττάρων στο βολβό της τρίχας, ενός ακόμη συντελεστή γήρανσης των μαλλιών. Συχνά συναντώνται τέτοιες κλινικές καταστάσεις των μαλλιών που σχετίζονται με τη γήρανση, όπως είναι η αλωπεκία, το γκριζάρισμα ή και η ξηροδερμία των μαλλιών.

Οι τρέχουσες αντιγηραντικές θεραπείες για τα μαλλιά αποτελούνται από ολιστικές κυτταρικές προσεγγίσεις που στοχεύουν στην κύρια κυτταρική δυσλειτουργία. Η θέσπιση φαρμακολογικών στόχων και η ανάπτυξη ασφαλών και αποτελεσματικών συστατικών για τη δημιουργία προϊόντων που θα διατηρούνται τα μαλλιά μας υγιή, νεανικά και όμορφα γίνεται όλο και πιο αναγκαία.

Τα καλά νέα είναι ότιδεν χρειάζεται να λάβετε ακραία μέτρα για να φαίνονται τα μαλλιά σας πιο υγιή.

Τα προϊόντα Foltène®PHARMA, χάρη στις καινοτόμες φόρμουλες τους και τα κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δραστικά συστατικά τους: Tricosaccaride® (ένα μείγμα φυσικών πολυσακχαρίδιων) για την ανδρική σειρά προϊόντων και Tricalgoxyl® για τη γυναικεία σειρά προϊόντων, συμβάλουν αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της λέπτυνσης της τρίχας και της τριχόπτωσης, έναν από τους βασικούς παράγοντες γήρανσης των μαλλιών.

Τα προϊόντα Foltène®PHARMA είναι κατάλληλα όχι μόνο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των μαλλιών (τριχόπτωση, αναδόμηση) και του τριχωτού της κεφαλής (πιτυρίδα, λιπαρότητα, σμηγματορροϊκή δερματίτιδα), αλλά και για την αποτελεσματική πρόληψη διαφόρων προβλημάτων των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής, δεδομένου ότι όλα τα ουσιώδη καινοτόμα πρωτόκολλα της αντιγηραντικής αναγεννητικής ιατρικής -για την αναδόμηση και την πρόληψη των ασθενειών του τριχωτού της κεφαλής- περιλαμβάνονται στη φόρμουλα τους.

Το μείγμα αυτών των φυσικών πολυσακχαρίδιων βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία του τριχωτού της κεφαλής και θρέφει τα μαλλιά και το τριχωτό και την επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων και του ιστού παρέχοντας έτσι μεγαλύτερη ποσότητα θρεπτικών στοιχείων στα μαλλιά. Αφαιρεί τα άχρηστα συστατικά που υπάρχουν φυσιολογικά στο θύλακα της τρίχας και ενισχύει τη δομή των μαλλιών από τη ρίζα έως τις άκρες. Με αυτόν τον τρόπο προωθείται η φυσική ανάπτυξη των μαλλιών και προλαμβάνεται η τριχόπτωση.

Έτσι, το μίγμα αυτό στα προϊόντα Foltène®PHARMA μπορεί να ενεργήσει τόσο στην αντιμετώπιση του προβλήματος της τριχόπτωσης, όσο και προληπτικά, καθώς συμβάλλει στην ομαλοποίηση του κύκλου ζωής της τρίχας και στην παράταση της αναγενούς φάσης, λόγω της αλληλεπίδρασης του με τους διάφορους αυξητικούς παράγοντες που εμπλέκονται στη ρύθμιση του κύκλου ζωής της τρίχας.

Συμπερασματικά, η δράση των προϊόντων Foltène®PHARMA στα μαλλιά, αλλά και στο τριχωτό της κεφαλής, είναι αντιγηραντική και ακολουθούνται οι πιο σύγχρονες προσεγγίσεις της ιατρικής και φαρμακολογίας του κλάδου της αντιγηραντικής ιατρικής.

Γι΄ αυτό η φροντίδα των μαλλιών, με τα προϊόντα Foltène®PHARMA πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινής προσωπικής φροντίδας σας, καθώς η υγεία και η ομορφιά των μαλλιών είναι το κλειδί για μια νεανική εμφάνιση, αλλά και το μυστικό για τη συναισθηματική ισορροπία.

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΚΟΪΝΗ
Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος
Ειδικός στη Laser – Κοσμητική δερματολογία
Μετεκπαιδεύτηκε στην Αντιγηραντική Ιατρική
(προληπτική και θεραπευτική)
από την Αμερικάνικη Ακαδημία Αντιγήρανσης (A4M)
www.nkclinic.gr
Κηφισίας 332 , Χαλάνδρι, Αθήνα, Ελλάδα
2106109435-6945878772

The post Προλάβετε τη γήρανση των μαλλιών σας appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα