Ποια είναι η καλύτερη άσκηση για να κάψετε το σωσίβιο από την κοιλιά;

Η προπόνηση με αντιστάσεις, δηλαδή τα βάρη! Και δεν χρειάζεται να τα φοβάστε! Δείτε τι σας προσφέρει μια προπόνηση με βάρη.

1 Αυξάνει ή διατηρεί τη μυϊκή μάζα.
Αυτό αυξάνει τον βασικό μεταβολισμό, με τελικό αποτέλεσμα την κατανάλωση περισσότερων θερμίδων κατά την διάρκεια της ημέρας.

2 Συμβάλει στην μείωση του σπλαχνικού λίπους.
Πρόκειται για το πιο επικίνδυνο για καρδιακές νόσους, αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης του διαβήτη.

3 Αυξάνει τη δύναμη.
Κι έτσι σας βοηθά στον καλύτερο έλεγχο των κινήσεων και της ισορροπίας, καθώς και

στην μείωση του πόνου στις αρθρώσεις.

4 Συμβάλει στην αύξηση μέχρι και 3% της οστικής μάζας.
Ιδιαίτερα σε νεαρές κοπέλες που κάνουν βάρη, μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης οστεοπόρωσης αργότερα.

5 Προκαλεί μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Κι αυτό έχει θετικές συνέπειες για την καρδιοαγγειακή υγεία.

6 Σας προσφέρει ωραίο σώμα.
Η προπόνηση δύναμης συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία ενός υγιούς και καλοσχηματισμένου σώματος.

Τι να κάνετε

Βάλτε την προπόνηση με αντιστάσεις στο πρόγραμμά σας ακολουθώντας τις παρακάτω απλές βασικές αρχές:

Ξεκινήστε με τέσσερις ή πέντε ασκήσεις για όλο το σώμα ανά προπόνηση. Προτιμήστε τις λεγόμενες «πολυαρθρικές» ασκήσεις (ασκήσεις που συμμετέχει όλο το σώμα), αντί για τις κλασσικές ασκήσεις που απομονώνουν μύες. Οι πολυαρθρικές ασκήσεις είναι οι πιο αποτελεσματικές, μιας και ενεργοποιούν μεγαλύτερη μυϊκή μάζα και καίνε περισσότερες θερμίδες.

Η ένταση (τα κιλά) στην αρχή ενός προγράμματος πρέπει να είναι μέτρια. Ούτε πολύ βαριά κιλά, αλλά ούτε και πολύ ελαφριά. Ένας γενικός κανόνας είναι να μπορούν να εκτελεστούν 8 με 10 επαναλήψεις, με τις τελευταίες δυο να «βγαίνουν» δύσκολα.

Η συνολική επιβάρυνση (σετ, κιλά, επαναλήψεις) πρέπει να είναι πολύ προοδευτική. Η απότομη αύξηση των κιλών, των σετ και της συχνότητας όπου κάνει κάποιος βάρη, καθώς και η πραγματοποίηση δύσκολων ασκήσεων από την αρχή, αυξάνει την πιθανότητα τραυματισμού.

Το μυστικό

Η προπόνηση δύναμης είναι πολύ αποτελεσματική αλλά χρειάζεται να μάθετε τις τεχνικές των ασκήσεων. Στην αρχή ενός προγράμματος ζητήστε τη βοήθεια ενός έμπειρου γυμναστή.

The post Ποια είναι η καλύτερη άσκηση για να κάψετε το σωσίβιο από την κοιλιά; appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα