Πώς θα κερδίσετε έξτρα χρόνια ζωής;

Η διάρκεια και η ποιότητα ζωής ενός ανθρώπου εξαρτώνται κατά 70% από τον τρόπο ζωής του, και κατά 30% από την κληρονομικότητα. Να πώς μπορείτε να την αυξήσετε!

1. Με βιταμίνες: Προτιμήστε τροφές με βιταμίνη Ε, που παίζει σημαντικό ρόλο κατά της γήρανσης. Θα τη βρείτε στα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και το παρθένο ελαιόλαδο. Η βιταμίνη C ευνοεί τη σύνθεση του κολλαγόνου (ουσία που προστατεύει τους ιστούς από την οξείδωση και αυξάνει τις άμυνες του οργανισμού). Βρίσκεται σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, εσπεριδοειδή, ακτινίδια, φράουλες, βερίκοκα, ντομάτες

και πιπεριές.

2. Με ισορροπημένη διατροφή: Το καθημερινό σας μενού θα πρέπει να περιέχει σωστή δόση πρωτεϊνών (κρέας, ψάρι, αυγά, αλλαντικά, γάλα και παράγωγα) και υδατανθράκων (ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι). Οι υδατάνθρακες αποτελούν καύσιμο για τον οργανισμό και οι πρωτεΐνες ενισχύουν το ανοσοποιητικό και διασφαλίζουν τη διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων.

3. Με άσκηση: Η άσκηση ευνοεί τη μακροημέρευση. Τρέξιμο, ποδήλατο, ασκήσεις με ελαφριά βάρη βοηθούν στο να διατηρείτε σε φυσιολογικά επίπεδα την αρτηριακή πίεση.

4. Με καλό ύπνο: Κατά τη διάρκεια του ύπνου απελευθερώνεται στον οργανισμό η αυξητική ορμόνη GH, η οποία καθυστερεί τη διαδικασία της γήρανσης. Κερδίστε έξτρα χρόνια ζωής με το να ξεκουράζεστε σωστά.

5. Με θετική στάση ζωής: Αν αντιμετωπίζετε τις κρίσεις με θετικό πνεύμα, αυτό προκαλεί ένα γενικό αίσθημα ψυχοσωματικής ευεξίας. Γελάτε συχνά, εξασφαλίζει περισσότερη υγεία και λιγότερο πονοκέφαλο, άγχος, κατάθλιψη και ψυχοσωματικές διαταραχές.

Το μυστικό

Προσοχή στις εξαντλητικές δίαιτες. Προσπαθήστε να τρώτε λίγο απ’ όλα και στις σωστές ποσότητες.

Keywords
Τυχαία Θέματα